1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Denizden çıkarılanlar tasarlanarak sergilendi
Denizden çıkarılanlar tasarlanarak sergilendi

Denizden çıkarılanlar tasarlanarak sergilendi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü öğrencileri, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek için ‘Mavideki Kirlilik Şekil Alıyor' isimli proje çalışması başlattı. Denizden çıkartılan şişeden tencer

A+A-

Karadeniz Ereğli'de, denizin kirletilmesine içerlenen bir grup üniversite öğrencisi, deniz dibinden çıkartılan tavadan tencereye, bardaktan şişeye birçok malzemeyi ibret olsun diye sergiledi. Öğrenciler, özel sergiyi izlemeye gelen vatandaşlara dalgıçların su altında yaptıkları temizlik çalışmasının görüntülerini de izlettirdi.

BEÜ Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü 2. sınıf öğrencileri Anıl Yakut, Görkem Bektaş Doğan, Ömer Faruk Topuz, Berkaş Türk ve Salih Ağaoğlu, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesiyle denizlerdeki kirliliğe dikkat çekti. Öğretim görevlisi Ayşegül Şenlitürk'ün proje koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Bozahane Barınağı'nda denize atılan malzemeler dalgıçların yardımıyla çıkartıldı.

Bardaktan tavaya yok yok

Denizden çıkarılan  demlik, şişe, tencere, asma kilit, halat, bardak, tekerlek, tava, kutu gibi malzemeler Abdi İpekçi Salonu'nda sergilendi. Sergide çeşitli atıklardan yapılan çapa, çark gibi eşyalar da görücüye çıkartıldı. Sergiyi gezen vatandaşlara dalgıçların su altında yaptıkları temizlik çalışmasının görüntüleri de izlettirildi.

Pislik olan yerde balık göremedik

Amaçlarının, deniz canlılarının yaşamsal zorluklarını ortaya koymak olduğunu anlatan Anıl Yakut, su altından çıkarılan pislikleri özel tasarımla sergilediklerini kaydetti. Denizdeki canlıların ne şartlar altında yaşam sürdüklerini göstermek istediklerini hatırlatan Yakut, şöyle devam etti: “Sonuçta biz de canlıyız, bir çöplüğün içinde hiçbirimiz yaşayamayız. Zaten oradaki canlılar da yaşayamıyor. Su altı kamerası ile denizaltında yaptığımız çekimlerde bir tane dahi balık yoktu. Tamamıyla çöplük görüntüsü oluşmuş. Böyle bir ortamda da canlılar yaşamını sürdüremiyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. Denizde gemilerin, kıyıdan da insanların atıklar balıkların yaşamına engel oluyor.”
ViraHaber

Bu haber toplam 2229 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.