1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Denize karışan petrol tahminin 2 katı
Denize karışan petrol tahminin 2 katı

Denize karışan petrol tahminin 2 katı

Amerikalı yetkililer, Meksika Körfezi'nin tabanından her gün denize karışan ham petrol miktarının 40 bin varil civarında ve tahmin edilenin iki katı olduğunu bildirdi.

A+A-

Amerikan Jeofizik Enstitüsü Başkanı ve Amerikan yönetiminin petrol sızıntısını değerlendirmek için atadığı uzmanlar komisyonunun yöneticisi Marcia McNutt, son bilimsel tahminlere göre, denize her gün akan ham petrol miktarının asgari 20 bin ve azami 40 bin varilin biraz üzerinde olduğunu belirtti.

Uzman komisyonunun önceki tahmini, 12 bin ila 19 bin varil idi.

Patlamayla batan platformu işleten İngiliz BP şirketinin son çare olarak deniz tabanındaki sızıntı noktalarına yerleştirdiği huni sistemiyle günde 15 bin varil petrol toplanıyor ve bu miktarın 28 bin varile (4,45 milyon litre) çıkarılması hedefleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, BP'nin işlettiği petrol platformunun 20 Nisanda infilak etmesiyle 1500 metre derinden denize petrol akmaya başlaması ve büyük çaplı çevre kirliliğinin meydana gelmesiyle ilgili BP Başkanı Carl-Henric Svanberg'i görüşmeye çağırmasıyla birlikte İngiliz petrol devinin hisselerinin borsalardaki düşüşü sürüyor.

 

AA

Bu haber toplam 1013 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.