1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizlerin geleceği çocuklara emanet
Denizlerin geleceği çocuklara emanet

Denizlerin geleceği çocuklara emanet

D-Marin Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen “Marina Eğitimleri” projesi ile Dalaman, Bodrum ve Didim bölgelerindeki 6 köy ilkokulunda bulunan 200’e yakın çocuğa denizlerin önemi anlatıldı.

A+A-

Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen D-Marin Kids ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucaklandığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 22 yıldır hizmet veren TURMEPA, çocuklar için bir araya geldi. D-Marin Kids ve TURMEPA; Dalaman, Bodrum ve Didim köy ilkokullarındaki çocuklar için bu sene ilk kez hayat geçirdikleri “Marina Eğitimleri” projesinin ilk etabını tamamladı.

marina-egitimleri-1.jpg

Eğitimler sonucunda çocuklar denizlerdeki hayatı, ekosistemi ve deniz temizliğinin önemini öğrendi

Okul eğitimleri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşan “Marina Eğitimleri”nin okul ve marinalardaki eğitim ayağı, 1-18 Kasım tarihlerinde Dalaman, Bodrum ve Didim köy ilkokullarındaki 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile bir araya gelerek gerçekleştirildi.

TURMEPA eğitmenlerinin, çocuklara denizlerdeki hayatı, ekosistemi, deniz temizliğinin önemini anlatırken özel oyunlar oynatarak çocukların eğlenmelerini de sağladı. Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan “Marina Eğitimleri” projesi kapsamında öğrenciler bölgede bulunan D-Marin’lere ziyarette bulundu. D-Marin çalışanlarının mentorluk yaptığı gezide çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edindi.

marina-egitimleri-2.jpg

“Marina Eğitimleri” projesi ile çocuklar denizlerin önemini anlayacak, yeni fikirler üretecek

Marina Eğitimleri projesi kapsamında, çocuklar bir projenin nasıl yapılacağı ve nasıl hayata geçirileceği konusunda eğitilerek proje yapmayı öğreniyor. Kendi projelerini yaratacak çocukların çalışmaları genel bir değerlendirme sonrasında ödül kazanabilecek. Bu proje ile çocukların sadece deniz hayatına değil, tüm doğayı algılayışlarına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikir ve projeler üretmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Programla birlikte yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecekler. Hazırlayacakları proje ile denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunacak olan çocuklar, öncelikle denizlerde yaşanan sorunları araştırarak bu sorunların başta deniz yaşamına, daha sonra da deniz dışında yaşayan canlılara ve insan yaşamına nasıl zarar verdiğini sorgulayacaklar.

marina-egitimleri-3.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2814 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum