1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 7. Kez sahiplerini buldu
Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 7. Kez sahiplerini buldu

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 7. Kez sahiplerini buldu

T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) iş birliğiyle TURQUALITY® Programı dâhilinde gerçekleştirilen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri bu yıl 7. kez sahiplerini buldu.

A+A-

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Design Week Turkey 2018 kapsamında Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri de sahiplerini buldu. T.C Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla düzenlenen ödül töreninde, 13 ayrı kategoriden toplam 92 ürüne ve tasarımcılarına ödül verildi. 
 

Ödül töreninde konuşan T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ekim ayında cumhuriyet tarihinde rekor kırıldığını hatırlatarak, Türkiye’nin önümüzdeki on yıldaki hedefinin orta gelir düzeyinden yüksek gelir düzeyine yükselmek olduğunu belirtti. Bunun tek yolunun üretilen ve dünya pazarına sunulan ürünlerin teknoloji, dijitalleşme, tasarım, marka seviyesinin yükseltilmesiyle mümkün olduğunun altını çizen Pekcan, bakanlığın desteklerini şu şekilde sıraladı: “Tasarım kültürünü bakanlık vizyonumuzun merkezine koyuyoruz. Ülkemizde tasarım kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla; tasarımcılarımıza, tasarım ofislerimize ve tasarımcı şirketlerimize destek sağlıyoruz.”
 

Törende konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle; “İlk döneminde Türkiye’yi ihracatla bütünleştirirken ikinci döneminde ihracatı Ar-Ge ve teknolojiyle buluşturan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 3’üncü döneminde hedefi oldukça büyük: artık hedefimiz dış ticaret fazlası veren bir Türkiye.” şeklinde konuştu. Gülle, günümüzde sürdürülebilir ihracat artışının yolunun katma değerli üretimden, katma değerli üretimin yolunun da Ar-Ge, inovasyon ve tasarımdan geçtiğini belirtti. 
 

Türkiye’nin tasarımla markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla bu yıl 7.’si düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde Türkiye’yi yurt içi ve yurt dışında başarıyla temsil eden ve tasarım kültürün yaygınlaşmasına katkı sağlayan duayen tasarımcılara da plaket verildi. Bu kapsamda, Aziz Sarıyer, Faruk Malhan, Ali Günöven, Prof. Dr. İlhan Erhan, Dr. Ümit Celviş, Güner Mutaf ve Doç. Dr. Mehmet Asatekin plaket aldı. 
 

Tasarımcısı, marka sahibi ya da üreticisi Türk olan ürünler için 2.500’ün üzerinde başvuru yapılan yarışmada, ambalajdan ev eşyasına kadar 13 ayrı sektörden, son 3 yıl içerisinde üretilmiş tasarımlar, 30 uluslararası jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yarışma ile kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran üstün ve iyi tasarımlar ödüllendirildi. Üstün tasarımlar kategorisinde ödül kazanan marka ve tasarımcılar ödüllerini Bakan Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin elinden aldı. 
 

Aynı zamanda gençlerin ve yeni tasarımcıların katıldığı henüz ürün haline gelmemiş, taze fikirler de “Kavramsal Tasarım Ödülleri” kategorisinde değerlendirildi. 


design-turkey-endustriyel-tasarim-odulleri-1-(1).jpg

design-turkey-endustriyel-tasarim-odulleri-1-(4).jpg

design-turkey-endustriyel-tasarim-odulleri-1-(2).jpg

design-turkey-endustriyel-tasarim-odulleri-1-(3).jpg
 

Vira Haber
 

Bu haber toplam 4511 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.