1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Dev balık heykeli görenleri şaşırtıyor
Dev balık heykeli görenleri şaşırtıyor

Dev balık heykeli görenleri şaşırtıyor

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki bir parka yerleştirilen mermerden yapılmış dev balık heykeli büyük ilgi çetki.

A+A-

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki bir parka yerleştirilen mermerden yapılmış dev balık heykeli büyük ilgi çetki. Heykeltraş Halil İbrahim Sever, mermerden yontulmuş balık heykelinin dünyaki en büyüklerden biri olduğunu belirtip, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracaklarını söyledi.

nın Datça İlçesi'ndeki bir parka yerleştirilen mermerden yapılmış dev balık heykeli büyük ilgi çetki. Heykeltraş Halil İbrahim Sever, mermerden yontulmuş balık heykelinin dünyaki en büyüklerden biri olduğunu belirtip, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracaklarını söyledi.

Datça, açık hava heykel müzesine dönüşüyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu Heykeltıraş Halil İbrahim Sever, geçen yıl yaptığı 4 heykele bir yenisini ekledi. Datça İlçe merkezindeki Kumluk Plajı karşısında, Vali Özer Türk Çocuk Parkı yanına konulan dev mermer balık heykeli, görenlerin ilgisini çekti. Datça Belediyesi, Olive Farm Zeytinyağı Fabrikası ve Yavuz Mermerci'nin sponsorluğunda, mermerden yaptırılan 5.5 ton ağırlığındaki dev balık heykeli, 3.40 metre yüksekliğinde ve dalga formunda mermer bir kaide üzerine yerleştirildi. Heykelin, denizlerdeki herhangi bir balığın birebir kopyası olmadığını ifade eden heykeltraş Sever, "Estetik bir düşünce ile yola çıkarak figüratif bir çalışma yaptım. Aynı heykelde, değişik balık türlerini buluşturdum" dedi.

Datça Kumluk Plajı Mevkisi'ne konulan heykelin, 3.40 metrelik boyuyla dünyadaki en büyük mermerden yontulmuş balık heykellerinden biri olduğuna dikkat çeken Sever, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Diğer 4 heykel

Heykeltraş Halil İbrahim Sever'in Datça'da yaptığı diğer dört heykel şöyle: 

-Datça İlçe merkezindeki Ziraat Bankası Kavşağı'ndaki 'Turnaların Aşk Dansı' isimli heykel, traverten mermerden figürler stilize edilerek yapıldı. Bu çalışma, ilham kaynağı turna kuşlarından yola çıkarak iki sevgili arasındaki Aşk coşkusunun ve ritminin bütünleştiği anı yansıtıyor.

-Amfitiyatro önüne yapılan, 'Tok Kral' heykeli, 1 metreküplük mermer blok içinden murç ve çekiç ile yontularak yapıldı. Geçmişte ve şu an var olan krallar şaşaalı giyimleri ve şatafatlı yaşamlarıyla anılırken, Tok Kral heykeli bu olgulardan arınmış, huzur içinde oturan bir kral olarak tasvir ediliyor.

-Kazım Yılmaz İlkokulu önündeki parka konulan 'Yoga Yapan' adlı heykel, meditasyon (derin düşünme) anındaki içe/öze dönüş ile eteğinde en şeffaf haliyle su ile bütünleşmesini vurguluyor.

-Limanda bulunan 'Devekuşu' heykeli modern bir tasarım olup stilize heykel tekniği ile mermerden yapıldı. Devekuşlarının kendi içinde şaşkın ruhunu yansıtıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5244 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.