1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dev Caretta Caretta sahile vurdu
Dev Caretta Caretta sahile vurdu

Dev Caretta Caretta sahile vurdu

İzmir'in Güzelbahçe ilçesi sahiline, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta caretta türü dev deniz kaplumbağası vurdu.

A+A-

İzmir'in Güzelbahçe ilçesi sahiline, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta caretta türü dev deniz kaplumbağası vurdu. Ensesinde 5 santim çapında yara izi olan ölü Caretta caretta, Güzelbahçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri

İzmir'in Güzelbahçe ilçesi sahiline, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta caretta türü dev deniz kaplumbağası vurdu. Ensesinde 5 santim çapında yara izi olan ölü Caretta caretta, Güzelbahçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kumsala çıkarıldı.

Güzelbahçe'de Hakkı Tabaoğlu Parkı karşısında sahile vuran Caretta caretta'yı balıkçılar fark etti. Vatandaşların ihbarı ile sahile giden belediye ekipleri, dev kaplumbağayı sahilden kaldırarak, ilçe sınırlarında uygun bir alana gömdü. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, nesli tükenme riski bulunan Caretta caretta'ların zarar görmesinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Vatandaşları Caretta caretta'lar konusunda daha duyarlı olmaya davet eden Başkan Mustafa İnce, "Bu dev kaplumbağaların burada görülmeleri denizdeki doğal hayatın sağlıklı olduğunu gösteriyor. Ancak ölü bulunması üzücü. Yaklaşık 1 metre boyunda ve 60 santim genişliğindeki bu Caretta caretta cinsi dev kaplumbağa da büyük ihtimalle gemi yada balıkçı teknelerinden kafa bölgesine aldığı darbe sonucu hayatını kaybetmiş" diye konuştu.

Haberciniz

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.