1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dev gemi Marmaris'e sığındı
Dev gemi Marmaris'e sığındı

Dev gemi Marmaris'e sığındı

İtalya ile Mısır arasında tur yapan dev yolcu gemisi MSC Magnifica, olumsuz hava koşulları dolayısıyla rotasını Marmaris'e çevirdi.

A+A-

Marmaris Liman İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İtalya'dan yola çıkan ve Yunanistan'a uğradıktan sonra Mısır'a gitmek için denize açılan İtalyan yolcu gemisi MSC Magnifica, elverişsiz hava şartları nedeniyle kapalı bir körfez özelliği taşıyan Marmaris'e yöneldi. Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na yanaşan yolcu gemisinde yaklaşık 3 bin yolcu ve bin personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, kış olması nedeniyle durgun günler geçiren ilçeye canlılık kazandırdı. Marmaris Kapalı Çarşısı'ndaki kapalı olan birçok dükkan, kepenklerini açtı.

Bu arada, hava koşullarının düzelmesi durumunda öğleden sonra Marmaris'ten ayrılacak geminin, Mısır'ın İskenderiye Limanı'na gideceği bildirildi.

Msc Magnifica
Yaklaşık 10 ay önce ünlü İtalyan yıldız Sophia Loren eşliğinde denize indirilen MSC Magnifica'nın, filosunun 11. ve Musica sınıfı gemilerin en yenisi olduğu belirtildi.

93 bin 330 grostonluk 294 metre uzunluğundaki yüzen şehirde 3 bin 13 yolcunun konaklayabildiği 833'ü balkonlu bin 259 kabin bulunduğu öğrenildi. 22 bin metrekare yaşam alanı ve 13 güvertesi bulunan dev gemide, spor severler için fitness ve dinlenme alanları, sauna, jogging parkuru, tenis kortu, mini golf, yoga gibi seçenekler sunulduğu kaydedildi.

Çocuklar için de video oyunları salonu, çocuk kulübü, çocuklara ayrılmış özel yüzme havuzu gibi imkanlara sahip gemide, sanatseverler için ise 3 katlı bin 250 kişilik tiyatro salonu, sinema, kütüphane ve sanat galerisi gibi alternatifler bulunduğu ifade edildi. Eğlence severlerin de unutulmadığı bu lüks gemide, disko, casino, kağıt oyun salonu, 4D sinema, bilardo ve bowling gibi birçok farklı seçeneklerin de mevcut olduğu belirtildi. 5 restoran ve ikisi açık havada olmak üzere 10 bara sahip Magnifica'da güzellik salonu, spa, solarium, internet kafe, alışveriş mağazaları, suşi bar, sağlık merkezi gibi olanaklar da bulunuyor.

AA

Bu haber toplam 905 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.