1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dev yüzen otel: MORPHotel
Dev yüzen otel: MORPHotel

Dev yüzen otel: MORPHotel

MORPHotel adındaki bir otel, oldukça ilginç bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra yüzerek konuklarını dünyanın dört bir yanına ulaştırabiliyor.

A+A-

"Dünyanın en ilginç yapı tasarımları" isminde bir yarışma olsa kesinlikle birinciliği elde edebilecek bir tasarıma sahip olan MORPHotel, konuklarını denizin üzerinde mükemmel bir yolculuğa çıkartan büyük bir gemi.

Tasarımı Londra'da görev yapan Gianluca Santosuosso tarafından hazırlanmış olan MORPHotel, yan yana dizilmiş birçok bölümden oluşmuş çok ilginç bir gemi. Birbirine bağlı tam 300 adet odadan ve bu odaların bağlandığı büyük bir ana odadan oluşan MORPHotel, bu ana odada görev yapan kaptan ve ekibi tarafından yönetiliyor. Şu an sadece tasarım aşamasında olan MORPHotel ilerleyen senelerde inşaa edilecek ve üzerinde bulundurduğu yolcular, ilginç şekli ve dev yapısı ile istediği her yere deniz yolunu kullanarak gidebilecek.

MORPHotel, tasarımında bulunan ilginç odaların yanı sıra birçok Güneş paneline, yağmur suyunu kullanabilen sisteme ve üstü tamamen açılabilir bir tarım alanına da sahip olacak. Otelde bulunacak olan bu özellikler sayesinde otel, kendi enerji ihtiyacının ve yiyecek ihtiyacının bir kısmını rahatlıkla üretebilecek. Gianluca Santosuosso'nun "ben varış noktası olmayan bir yolcuğun çok daha iyi olduğuna inanıyorum, böylece plansız olabiliyorsunuz ve anı yaşayabiliyorsunuz" sözlerine göre tasarlanmış olan MORPHotel, tasarımcının belirttiği gibi varış noktası olmayacak bir yolculuğu sağlayabilmesi için gerekli sistemlere sahip.



ViraHaber.com

Bu haber toplam 2045 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.