1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Didim'de kaçak göçmen faciası: Ölü sayısı 2'ye yükseldi
Didim'de kaçak göçmen faciası: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

Didim'de kaçak göçmen faciası: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

Ege Denizi açıklarında kaçakları taşıyan bot ve teknenin batması sonucu kaybolanlardan birinin daha cesedinin bulunmasıyla olayda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

A+A-

Ege Denizi açıklarında kaçakları taşıyan bot ve teknenin batması nedeniyle sayıları 25 olduğu tahmin edilen kaçakların bulunması için yürütülen ve dün havanın kararmasıyla ara verilen arama kurtarma çalışmalarına bu sabah erken saatlerde yeniden başlandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 5 bot, 1 helikopter ve 1 arama uçağıyla devam edilen arama kurtarma çalışmasında deniz yüzeyinde bir kadın cesedi bulundu. D-Marin Didim'deki Sahil Güvenlik Komutanlığı noktasına getirilen ceset, buradan belediyeye ait cenaze nakil aracıyla Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bulunan cesetle birlikte olayda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Didim açıklarında kaçakların bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye giden Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri, 18 kaçağı kurtarmış, bir kişinin de cesedine ulaşmıştı. Teknede 37 kişinin olduğu bilgisine ulaşan ekipler kaybolduğu tespit edilen 18 kaçak için arama kurtarma çalışması başlatmıştı.

İlçe açıklarında yaşanan ikinci olayda ise 9 kaçağın bulunduğu lastik bot batmış, ekiplerin müdahalesi sonucu 2 kişi kurtarılmış, 7 kişi için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1165 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.