1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dikkan A.Ş. 52 ülkeye vana satıyor
Dikkan A.Ş. 52 ülkeye vana satıyor

Dikkan A.Ş. 52 ülkeye vana satıyor

Temelleri 1978 yılında atılan ve endüstriyel, gemi vanalarının yanı sıra; özel tasarım vanalar üreten Dikkan A.Ş, ar-ge ve kalite odaklı çalışmalarıyla yurtiçi ve yurtdışı pazardaki büyümesini sürdürüyor.

A+A-

İzmir Kemalpaşa'da 90 bin metrekare açık, 35 bin metrekare kapalı alandaki entegre tesislerinde yaklaşık 450 kişiyi istihdam eden Dikkan A.Ş, inşaat, makine, otomotiv, tarım ve sulama sektörlerine de çözüm ortaklığı sunuyor.

DIN, ANSI, JIS, VG gibi uluslararası kalite standartlarında üretim yapan Dikkan A.Ş, vana üretimi için gerekli olan pik,  sfero, çelik, paslanmaz çelik, bronz, kalaylı bronz, alüminyum bronz ve diğer bakır alaşımlı dökümleri, indüksiyon ocaklarıyla bünyesindeki dökümhanelerde üretiyor.

İhracata 90’lı yıllarda başladıklarını ifade eden Dikkan A.Ş. Pazarlama Sorumlusu Başak Tırnaklı, bugün üretimlerinin yaklaşık yüzde 95’ini ihraç ettiklerini ve toplamda 52 ülkeye satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tırnaklı, Dikkan A.Ş olarak Türkiye'nin 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracatta büyük pay sahibi olduklarını ve 60 bin ihracatçı firma arasından en fazla ihracat yapan ilk bin şirket arasında yer almanın gurunu yaşadıklarını kaydetti.

35 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında, 2013 yılında yaklaşık 150 bin adet yüksek kalite endüstriyel ve gemi vanası üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Başak Tırnaklı şu bilgileri verdi: “Modelhane, dökümhane, talaşlı üretim, montaj, boyahane ve test birimlerinin aynı tesiste bulunması ve analizlerin tamamının kendi kadromuz ile yine aynı tesislerde bulunan laboratuvarlarımızda karşılanıyor olması müşterilerimize kapsamlı hizmet sunabilmemizin temelini oluşturuyor. Lloyd Register tarafından onaylanmış ISO 9001:2008 Sistem Belgesi’ne sahip olan Dikkan A.Ş. TL, LR, DNV GL, BV, NK, GOST, RINA ve TUV bağımsız denetim ve gözetim kuruluşlarından çeşitli sistem sertifikaları, döküm onayları ve ürün sertifikasyonlarına da sahip”

"Ekip ruhuna inanıyoruz; insanı yatırım olarak görüyoruz"

Dikkan A.Ş'nin en önemli kaynağının insan olduğunu, işini ve ülkesini seven 450 kişilik bir ekiple  bir bütün olarak çalıştıklarını dile getiren Pazarlama Sorumlusu Başak Tırnaklı, başarılarının sırrını da bu ekip ruhuna bağladı.

“Dikkan A.Ş insanı yatırım olarak görür” diyen Tırnaklı, “Kişisel ve organizasyonel gelişim program ve eğitimleri düzenliyoruz. Bilgi paylaşımlarıyla karar alma sürecine çalışanlarımızı da dahil ediyoruz. Çalışanların sadece emeklerine değil, fikir ve önerilerine de saygı duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Hedefimiz sektörde en iyi olmak

Kaliteli ürünün; kaliteli hammadde, doğru işçilik ve teknolojik makinelerin birleşimiyle ortaya çıktığını belirten Başak Tırnaklı, Dikkan A.Ş’nin sektörün en iyisi olmayı hedeflediğini; bunun için kaynakların en verimli şekilde kullanılmasına, açık iletişime ve ekip çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Tırnaklı şöyle devam etti: “Dikkan A.Ş, sadece pazar payını değil, içinde bulunduğu pazarı da büyütmeyi, yeni kullanım alanları oluşturmayı hedefliyor. Tüketicilerin mevcut ihtiyaçlarının yanı sıra; henüz ifade edilmemiş ihtiyaçlarını da karşılamak için geniş mühendis kadromuz ve ar-ge ekibimiz yenilikçi çalışmalarına sürekli devam ediyor”

"Hedefsiz gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez"

Her sektörde olduğu gibi işi benimsemenin ve sevmenin başarının altın kuralı olduğunu hatırlatan

Dikkan A.Ş Pazarlama Sorumlusu Başak Tırnaklı, kişilerin her güne aynı yoğun istekle başlaması ve her yeni projeyi, ekipçe başarılacak bir fırsat olarak görmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Hedefler doğrultusunda kendini ve ekibi yenilemek, sürekli değişim içinde olmanın fark yarattığını vurgulayan Tırnaklı sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimizin ve pazarın taleplerini belirler ve beklentilere hızlıca yanıt vererek sürekli gelişimi sağlarız. Şirketimizin sloganı da, “Hedefsiz gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Vizyoner bir ekip, uzlaşmacı kişilikler ve takım ruhu başarının asıl anahtarıdır. Başarı ancak iyi bir ekip ile sağlanır. Kadro profesyonelleşirken takım ruhunu da hep canlı tutmak önemli bir ilkedir. Güvenilir bir marka ancak kaliteden ödün vermeden kendine ve şirketine güvenen bir ekiple yaratılabilir”

dikkan-vana-2.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 5106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.