1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dışişleri'nden NATO'nun Ege'deki faaliyetleri için açıklama
Dışişleri'nden NATO'nun Ege'deki faaliyetleri için açıklama

Dışişleri'nden NATO'nun Ege'deki faaliyetleri için açıklama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, NATO'nun Ege Denizi'ndeki faaliyeti hakkında açıklama yaptı.

A+A-

 Sputnik’in haberine göre, bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "NATO deniz unsurları, Ege Denizi'nde izleme, gözetleme, keşif faaliyeti icra edecektir. Bu desteğin, insanlık trajedisinin önlenmesine yönelik gayretlerimize olumlu katkı sağlamasını temenni ediyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, NATO Daimi Konseyi'nin, NATO deniz unsurlarının Ege Denizi'ndeki insan kaçakçılığı ve yasadışı göç faaliyetiyle mücadeleye yönelik ulusal ve uluslararası gayretlere destek amacıyla gerçekleştireceği faaliyetlere ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"NATO Daimi Konseyi, NATO deniz unsurlarının Ege Denizi'ndeki insan kaçakçılığı ve yasadışı göç faaliyetiyle mücadeleye yönelik ulusal ve uluslararası gayretlere destek amacıyla icra edeceği faaliyetin modalitelerini 24 Şubat 2016 tarihinde onaylamıştır. NATO Daimi Konseyi'nin kararı, Sayın Başbakanımızın Almanya Şansölyesi Sayın Angela Merkel'le 8 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da mutabık kaldıkları Ortak Eylem Noktaları temelinde, Türkiye, Almanya ve Yunanistan Savunma Bakanlarınca 10-11 Şubat 2016 tarihli NATO Savunma Bakanları toplantısında yapılan öneri temelinde alınmıştır.

Ege Denizi'nde yasadışı insan kaçakçılığının ve kaçak göçün önlenmesine verdiğimiz önemin bir göstergesini teşkil eden bu karar uyarınca, NATO deniz unsurları, Ege Denizi'nde ulusal ve uluslararası gayretleri destekleyecek mahiyette izleme-gözetleme-keşif faaliyeti icra edecektir. NATO unsurlarınca sağlanacak desteğin, Ege Denizi'ndeki insanlık trajedisinin önlenmesine yönelik gayretlerimize olumlu katkı sağlamasını temenni ediyoruz."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1686 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.