1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Doğu Çin Denizi petrole bulandı
Doğu Çin Denizi petrole bulandı

Doğu Çin Denizi petrole bulandı

Önceki gün batan İran'a ait petrol tankerinden yayılan dev petrol sızıntısı 120 kilometrekarelik bir alana yayıldı. Petrolün su altında yüzeyden görülmeyen bir kirlilik yarattığı belirtilirken, sızıntıyı temizlemek için zamana karşı yarış veriliyor.

A+A-

Doğu Çin Denizi'nde batan İran'a ait petrol tankerinden yayılan dev petrol sızıntısını temizlemek için zamana karşı yarış veriliyor.

120 kilometrekarelik bir alana yayılan sızıntının, geminin yürütülmesinde kullanılan ağır yakıt ve kargosundaki ultra hafif ham petrolden oluştuğu düşünülüyor.

 Sanchi Petrol tankeri batmış ve İranlı yetkililer gemideki 30'u İranlı, 2'si Bangladeşli mürettebatın hepsinin öldüğünü duyurmuştu.

Tankerde 136 bin tonluk İran menşeili ultra hafif ham petrol bulunuyordu. Bu tür ham petrolün su altında yüzeyden görülmeyen bir kirlilik yarattığı belirtiliyor.

Hem geminin kendi yakıtı hem de ultra hafif ham petrolün deniz yaşamı için yıkıcı sonuçlar ortaya çıkartabileceği söyleniyor.

Sanhci tankeri ve bir kargo gemisi Şangay'ın 260 kilometre açığında çarpışmış ve tanker daha sonra güneydoğu yönüne, Japonya'ya doğru sürüklenmeye başlamıştı.

Tanker çarpışmanın ardından yanmaya başladı ve yangın tanker batana kadar bir hafta sürdü. Kimyasallarla temizleme çalışmaları başladı Çin televizyonu, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, yüzeydeki yangının söndürülmesinin ardından, sızıntıyı temizleme çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

İki geminin, petrol sızıntısını çözen kimyasallar püskürttüğü belirtildi. Sızıntının iki kat belirtilirken, çarpışmanın nedeni nedeni henüz bilinmiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4677 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.