1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Doğu Çin Denizi'nde Yunan gemisi ile Çinli balıkçı çatıştı
Doğu Çin Denizi'nde Yunan gemisi ile Çinli balıkçı çatıştı

Doğu Çin Denizi'nde Yunan gemisi ile Çinli balıkçı çatıştı

Doğu Çin Denizi'nde, Japonya'nın "Uotsuri", Çin'in "Diaoyu Dao" olarak adlandırdığı tartışmalı ada yakınında Yunan bandıralı bir gemiyle Çin balıkçı teknesi ile çatıştı.

A+A-

Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Uotsuri Adası"nın 67 kilometre kuzeybatısında uluslararası sularda Yunan bandıralı yük gemisinin Çin balıkçı teknesiyle çatıştığı belirtildi.

Açıklamada, Japonya'nın 11. Bölge Sahil Güvenliğine ait bir gemi ve uçağın imdat sinyali üzerine olay yerine gittiği ve "Minjinyu 05891" adlı balıkçı teknesinin 6 kişiden oluşan mürettebatını kurtardığı bildirildi.

Kyodo ajansının haberinde de Tokyo yönetiminin durumu Pekin'e bildirdiği, Çin'in de konuyla ilgili Japonya'ya şükranlarını sunduğu ifade edildi.

Japonya, Çin ve Tayvan arasında uzun süredir tartışma konusu olan Doğu ÇinDenizi'ndeki takımadalar beş ada ve üç kayalıktan oluşuyor. Takımadalar Japonya'da "Senkaku", Çin'de "Diaoyü" ve Tayvan'da da "Diaoyutai" olarak adlandırılıyor.

Japonya'nın "Uotsuri", Çin'in "Diaoyu Dao" olarak adlandırdığı ada, Doğu Çin Denizi'nde yedi kilometre çapındaki tartışmalı adaların en büyüğünü oluşturuyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.