1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğukan Şimşek Expomaritt Exposhipping 2023’de Sunum Gerçekleştirdi
Doğukan Şimşek Expomaritt Exposhipping 2023’de Sunum Gerçekleştirdi

Doğukan Şimşek Expomaritt Exposhipping 2023’de Sunum Gerçekleştirdi

AVS Küresel Gemi Tedariği ve Yönetimi A.Ş dijital tranformasyon yöneticisi Doğukan Şimşek Expomaritt Exposhipping 2023’de “Denizcilik Sektöründe Üretken Yapay Zeka, Otonom Teknolojilerin Avantajları ve Dezavantajları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

A+A-

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen sunumda inovasyon ve yapay zeka kavramları ile ilgili ziyaretçileri bilgilendiren Doğukan Şimşek, üretken yapay zekanın sektörümüze etkilerinden bahsetti.

Şimşek, yapay zekanın dünya denizciliğinde gecikmeli de olsa kullanılmaya başlandığını ancak sektör açısından yapay zeka kullanımının avantajlarının yanında bir takım dezavantajları da beraberinde getirdiğini belirtti. Dünya çapında bazı büyük konsorsiyumların otonom gemiler üretmeye başladığını belirten Doğukan Şimşek, yüksek teknoloji ile donatılan gemiler üretmenin ve işletmenin son derece maliyetli olacağını ve bu durumun hem armatöre hem de tüketicilere fazlasıyla yansıyacağını belirtti.

Doğukan Şimşek ayrıca sadece tek merkezden yönetilen ve gemi personeline azami oranda ihtiyaç duyacak olan otonom gemilerin dünya çapında gemi personeli istihdamını da olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi.

Program sonunda Doğukan Şimşek’e kendisi adına Deniz Temiz Derneği TURMEPA’ya yapılan bağışın sertifikası takdim edildi.

image00028.jpg

image00003.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 497 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.