1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dp World ve Evyap Grubu Ortaklığını Duyurdu
Dp World ve Evyap Grubu Ortaklığını Duyurdu

Dp World ve Evyap Grubu Ortaklığını Duyurdu

DP World (BAE) ve Evyap Grubu (Türkiye), DP World Yarımca Limanı ve Evyap Limanı (Evyapport) arasında stratejik bir sermaye ortaklığı kurulması konusunda anlaştı.

A+A-

Konu ile ilgili yayınlanan bildiride detaylara yer verildi;

'DP World (BAE) ve Evyap Grubu (Türkiye), DP World Yarımca Limanı ve Evyap Limanı (Evyapport) arasında stratejik bir sermaye ortaklığı kurulması konusunda anlaştı. Bu ortaklık, konteyner limanı tesislerini geliştirmeye ve Marmara geçit pazarında verimliliği artırmaya odaklanarak, ticaret altyapısını geliştirmeyi ve büyütmeyi amaçlıyor.

DP World'ün küresel uzmanlığı ile Evyap Grubu'nun yerel ticari itibarını bir araya getiren ortaklık, tedarik zinciri çözümlerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu iş birliği, verimliliği artırmayı, geri dönüş sürelerini azaltmayı, güvenliği sağlamayı ve hizmet yelpazesini genişleterek, Türk ticaretine fayda sağlamayı planlıyor.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından DP World, Evyap Limanı'nın yüzde 58'ine, Evyap Grubu ise, DP World Yarımca'nın yüzde 42'sine sahip olacak. Yeni işletme, DP World Evyap olarak adlandırılacak. İşlem, düzenleyici onaylara tabi olmaya devam etmektedir.'

 

Vira Haber

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.