1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. DP World Yarımca Limanı'nda 'deniz kirliliği' tatbikatı
DP World Yarımca Limanı'nda 'deniz kirliliği' tatbikatı

DP World Yarımca Limanı'nda 'deniz kirliliği' tatbikatı

DP World Yarımca Limanı'nda Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı gerçekleştirildi. İşte 'Deniz Kirliliğine Acil Müdahale' tatbikatında yaşanan o anlar...

A+A-

DP World Yarımca Limanı, liman çevresinde olası bir petrol ve ya türevinin oluşturabileceği deniz kirliliği riskine karşı hazırlıklı olmak ve bu kirliliğin çevreye zarar vermeden en etkin şekilde bertaraf edilmesi için 13 Ekim 2016 Perşembe günü SEAGULL-Martı Çevre Hizmetleri Deniz Temizliği ve Malzemeleri Üretimi İç Dış Tic. Ltd. Şti. koordinatörlüğünde Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı gerçekleştirdi.

"Deniz kirliliği kontrol altına alınmazsa çok sayıda tesis ve gemi etkilenecek"

Tatbikat, Kocaeli Liman Başkanı Sayın Murat Müftüoğlu ve Liman Başkan Yardımcısı Sayın Önder Eyigün'ün değerli katılımlarıyla başarılı bir şekilde icra edildi. Sayın Müftüoğlu “Gemi trafiğinin oldukça yoğun olduğu Kocaeli'de böylesi tatbikatların gerçekleştirilmesi çevreye ve denizlerimize verilen değeri bir kez daha gözler önüne serdi. Bölgede meydana gelebilecek bir deniz kirliliği olayının kontrol altına alınamazsa çok sayıda tesis ve gemiyi etkileyerek ciddi boyutlara ulaşabileceği ve bu durumlara hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı” diye konuştu. 

Tatbikatlar 6 ayda bir tekrarlanacak

Farklı senaryolar ile 6 ayda bir gerçekleştirilecek olan tatbikatların ilkini gerçekleştiren DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş., bu tatbikatların yasal zorunluluk olmaktan çıkarıp, çevre ve deniz temizliği açısından farkındalık yaratmak ve iyi bir koordinasyon içerisinde mücadele için çeşitli kurum ve kuruluşların da katılım sağlayacağı bir organizasyonu hedefliyor. Komşu tesislerle birlikte yapılacak ortak tatbikatlar ile güçlerin birleştirildiğinde çevre için daha verimli ve etkili bir çalışma gerçekleştirilebileceği ve söz konusu çevre olduğunda el birliğiyle ciddi bir koordinasyonla çalışmanın faydalı olacağını gösteren bu tatbikatların bir çalışma rutini haline getirilmesi amaçlanıyor.

dpworld1.jpg

Rıhtıma çarpan gemi senaryosu tatbik edildi

Tatbikat, DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. rıhtımına yanaşmak için gelen geminin iskele kıç omuzluktan iskeleye vurmasına bağlı olarak yakıt tankının delinmesi sebebiyle denize bir miktar motorin döküldüğü senaryosu üzerinden, anlık olarak alınan rüzgar ve akıntı verileri ile modelleme yapılarak kirliliğin yayılım yönünün tespit edilmesi, yayılım gösteren kirliliğin kontrol altına alınması ve temizlenmesi ile olayın idari ve mali durumlarının da ele alınması çerçevesinde Kocaeli Liman Bakanlığı'nın da gözlemlerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Tatbikat sonrasında Kocaeli Liman Başkanı Sayın Murat Müftoğlu'nun da katılımlarıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında; DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş.'nin konuyla ilgili imkan ve kabiliyetlerinin oldukça geniş olduğu belirtilerek, sahip olunan bu imkanların daha verimli olarak kullanılması yönünde bilgi paylaşımı yapıldı. Liman personelinin SEAGULL ekipleriyle birlikte hem karada hem de denizde uyumlu bir çalışma sergilediği, bölgedeki bir olayda tesis, gemi, Liman Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi ve komşu işletmelerin el birliği ile özverili bir çalışma sergilenmesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

İşte DP World Yarımca Limanı'nda yapılan 'deniz kirliliğine müdahale tatbikatından fotoğraflar;


dpworld2.jpg

ViraHaber.com | ÖZEL Haber

Bu haber toplam 5885 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.