1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. DTO harekete geçti: Şimdi sıra Kemer ve Demre'de
DTO harekete geçti: Şimdi sıra Kemer ve Demre'de

DTO harekete geçti: Şimdi sıra Kemer ve Demre'de

Side Sualtı Müzesi'nin ardından Kemer ve Demre'ye de sualtı müzesi yapılacak.

A+A-

Avrupa'nın ilk sualtı müzesini Manavgat'a kazandıran Deniz Ticaret Odası, iki yeni sualtı müzesi için kolları sıvadı. 5 ana temada 110 heykelin sergilendiği Side Sualtı Müzesi'nin ardından yeni adresler Kemer ve Demre olacak. Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu konuyu Sabah Akdeniz'e anlattı.

Batık Kent hayali gerçek oluyor

Demre Üçağız'da hayata geçirilecek olan sualtı müzesinde, tema Kekova adası kıyısından yaklaşık 30 metre açıkta ve 20 metre derinlikte yer alan Batık Kent olacak. Zarar görmesini engellemek amacıyla dalışın yasak olduğu Batık Kent'in bire bir replikası hazırlanacak. 2'nci yüzyılda yaşanan depremler sonucu su altında kalan Likya'nın ticaret merkezlerinden biri olan bölgede Kekova adasından denizin içerisine uzanan merdivenler, iki limana ait mendirekler, kitabeli mezarlar ve Likya tipi lahitler yer alıyor. Kendiroğlu, bölgedeki kazıları yürüten Prof. Nevzat Çevik'ten destek alınacağını, amforalar, liman mendirekleri gibi replika heykellerin Çevik'in onayından geçeceğini söyledi. Batık Kent'e dalmanın dalış tutkunları için büyük bir hayal olduğunu anlatan Kendiroğlu, "Bu hayali Demre Sualtı Müzesi'nde gerçeğe dönüştürebilecekler. Projeye büyük ilgi olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kemer'de Ayışığı Koyu'na Paris isimli İngiliz uçak gemisini batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul'un topçu bataryasının heykelini yerleştirmek istediklerini açıklayan Kendiroğlu, Mustafa Ertuğrul'un batırmış olduğu uçak gemisinin de Kemer limanı açıklarında 30 metre derinlikte yattığını hatırlatarak, "Tarihi bir sahne böylece Kemer'de canlanmış olacak" dedi. Kendiroğlu, yine Kemer açıklarında deniz altında yer alan bir uçuruma da dağcı heykelleri koymak istediklerini anlattı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3840 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.