1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. DTO heyeti Köfez'i ziyaret etti
DTO heyeti Köfez'i ziyaret etti

DTO heyeti Köfez'i ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetiminde ve Meclis komisyonlarında yer alan heyeti kabul etti.

A+A-

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetiminde ve Meclis komisyonlarında yer alan heyeti kabul etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetiminde ve Meclis Komisyonlarında Yer Alan Heyeti (Cengiz Divilioğlu, Mustafa Yılmaz, Tahir Sarıoğlu, İlker Meşe, Süha Aktaş, Tolga Tomba, Hüseyin Ertan, Hayriye Demiroğlu) kabul etti. Ziyarette, Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanı Necmi Kahraman da, hazır bulundu. Kahraman, İzmit Körfezi'nde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan görüşmelerde, DTO temsilcileri tarafından Büyükşehir'in çevre duyarlığı ve deniz temizliği konusunda çok önemli çalışmalar yaptığı vurgulanırken, Başkan Karaosmanoğlu da, İzmit Körfezi'nin kirletilmesine kesinlikle izin vermediklerini belirtti.

DTO heyeti, Mersin ili dışındaki bölgelerde, şube ve temsilcilikleri bulunduğunu, denizcilik sektöründe yer alan acentalar, brokerlar, tersaneler, özel limanlar ve marinalar gibi birçok faaliyet alanını temsil ettiklerini belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile daha yakın bir iş birliği içinde olmak istediklerini dile getirdi. Denizlerin kirletilmesine karşı olduklarına dikkat çeken DTO heyeti, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığı ve deniz temizliği konularında çok önemli çalışmalar yapıyor. Biz de oda olarak bu konularda çok hassasız. Büyükşehir ile yakın bir diyalog ve iş birliği içine girmek istiyoruz." şeklinde açıklamasını yaptı.

Başkan Karaosmanoğlu ise; 2004 yılında göreve geldiklerinde sahipsiz bırakılmış bir İzmit Körfezi ile karşılaştıklarını dile getirerek, "İzmit Körfezi biz göreve geldiğimizde herkesin pisliklerini attığı, sahipsiz bir haldeydi. Evimizin mutfağı gibi gördüğümüz, bizim gözbebeğimiz olan İzmit Körfezi'ne sahip çıktık ve kontrol altına aldık. Körfezimizin kesinlikle kirletilmemesine büyük önem veriyoruz. Havadan ve karadan sürekli olarak kontrol ediyoruz. Arıtma tesislerimize yenilerini ekliyoruz. Sanayicilerimizle ortak çalışmalar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Virahaber

Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.