1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DTO Kefalonya Valisi'ni ziyaret etti
DTO Kefalonya Valisi'ni ziyaret etti

DTO Kefalonya Valisi'ni ziyaret etti

Deniz Ticaret Odası Heyeti, Yunanistan Pire’de yapılan Posidonia Uluslararası Denizcilik Fuarı’na ziyaret dönüşünde Kefalonya Valisi Dionisis Georgatos’u ziyaret ettiler.

A+A-

Deniz Ticaret Odası (DTO) Heyeti Yunanistan Pire’de gerçekleştirilen Posidonia Uluslararası Denizcilik Fuarı ziyareti dönüşünde Kefalonya Valisi Dionisis Georgatos’u da ziyaret ettiler. DTO heyetinde Başkanı Metin Kalkavan, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, Genel Sekreter Murat Tuncer ve ve DTO Posidonia Denizcilik Fuarı Ziyareti Koordinatörü Adil Göksu’nun yanı sıra TRT ve Anadolu Ajansı’ndan basın mensupları da katıldı.

DTO Heyeti gemilerin hurdaya gidişlerindeki uluslararası düzenlemelerden karbondioksit salınımı gibi küresel konular hakkında görüş alış verişinde bulundu. Ada ziyaretlerinin Türkiye’nin tanıtımının yanı sıra uluslararası arenadaki teknik problemlerin ve düzenlemelerdeki değişikliklerin iki ülke arasında birlikte tartışılması amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten DTO Başkanı Metin Kalkavan, “Yunanlılar eskiden bizi ciddiye almazlardı, şimdi artık çok ciddi uluslararası bir ülke olduk” dedi.

Türkiye'nin denizcilik anlamında uluslararası platformda çok yol kat ettiğini vurgulayan Kalkavan, “Türkiye eskiden çok önemli uluslararası bir oyuncu değildi. Yunanlılar eskiden bizi ciddiye almazlardı ama artık çok ciddi uluslararası bir ülke olduk. Onların da gıpta ile izlediği alanlarımız var” dedi. Bu alanların, gemi ve yat inşası ile denizcilik eğitimi olduğunu söyleyen Kalkavan, “Bizim de artık çok iyi en az 25-30 tane uluslararası oyuncumuz var” dedi.

 

Yunanistan'ın dünya denizciliğinde önemli bir ülke olduğunu ifade eden Kalkavan şöyle konuştu: “Yunanlılar yıllarca bu işe önem vermişler, gönül vermişler. Türkiye de buna çalışıyor. Türkiye'de de denizciliğin hükümetten çok devlet politikası haline gelmesi lazım. Son yıllarda çok önemli aşamalar kaydettik. Elbette bu başarılar son krizle birlikte ciddi darbe yedi. Kriz bizi biraz yavaşlattı ama, sektör piyasaları olumlu ciddi düzeltmeler yapıyor, bunu da artıya çevireceğiz. Bu krizden çok etkilendiğimiz halde çok büyük kayıplarımız olmadı. Çok fazla iflas eden firmamız olmadı. En fazla etkilenen piyasalar bizde olduğu için bu kadar az etkilenmemizde krizden önceki çok iyi geçen 6 senenin birikiminin rolü oldu. Krizden önce çok iyi geçen 6 sene bir kazada hava yastığı görevi gördü.''

 

Turizmde Kriz Uzun Sürmez

Ziyaret sırasında Türkiye’den giden basın mensuplarından Anadolu Ajansı Muhabiri Merve Özlem Ekim’in Yunanistan’daki ekonomik krizin turizmi nasıl etkilediğine dair sorusunu yanıtlayan Kefalonya Adası Valisi Dionisis Georgatos, son yıllarda adalardaki turizmin gelişim gösterdiğini büyük bir potansiyel olması sebebiyle gelen turist sayısının çok fazla etkilemediğini, ancak gelen turistlerin artık adada çok fazla para harcamadıklarını belirtti.

Bu dönemin çok uzun sürmesini beklemediklerini ifade eden Georgatos, Yunan adaların ve kalplerinin herkese açık olduğunu söyledi.

 

Ziyaret sırasında heyet Vali Georgatos'a Piri Reis'in haritasının kopyasının bulunduğu bir tablo ve yaldız işlemeli bir vazo hediye etti.

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1041 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.