1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. DTO’da Japonlarla kredi toplantısı
DTO’da Japonlarla kredi toplantısı

DTO’da Japonlarla kredi toplantısı

Deniz Ticaret Odası’nda Japon heyetin katılımı ile Koster Filosu Yenileme Projesi hakkında finansman toplantısı yapıldı. Toplantıya DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır da katıldı.

A+A-

Hükümet, deniz ticareti filosunu gençleştirerek denizleri ticaretin merkezi haline getirmeye hazırlanıyor. 800 koster gemisinden, yaşı 30'un üzerinde olan 100 geminin, seyir güvenliği ve ekonomik rekabet açısından acilen yenilenmesi gerektiği öğrenildi. İlk olarak bu gemilerin hurdaya çıkarılarak yerine yenilerinin konulması sağlanacak. Deniz taşımacılığı sektöründen gelen talepler üzerine geçtiğimiz yıl harekete geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Ekonomi bakanlıklarının da dahil olduğu 'Koster Yenileme Projesi'ni hayata geçirmek için Koster Denizcilik Anonim Şirketi'ni kurdu.

JAPONLARLA KREDİ TOPLANTISI

Deniz Ticaret Odası'nın da dahil olduğu proje kapsamında kurulan şirketin hayata geçireceği finansman modeliyle ilk etapta 20 geminin, beş yıl içinde de 100 geminin yeniden inşa edilmesi hedeflenmişti.

Japonya'dan gelen bir heyet Deniz Ticaret Odası'nda ağırlanırken, 'Koster Yenileme Projesi'nin finansal detayları masaya yatırıldı. Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır'ın katıldığı toplantıda Japonya'dan sağlanacak kredi görüşüldü. Çakır, "Japon Eximbank aracılığıyla sağlanacak proje finansmanı konusunda şartları değerlendirdik. Projeye olumlu yaklaştılar" diye konuştu.

japon.JPG

japon1.JPG

japon2.JPG

1-160.jpg

2-166.jpg

3-160.jpg

4-122.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 14473 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.