1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DTO'nun Posidonia Çıkarması
DTO'nun Posidonia Çıkarması

DTO'nun Posidonia Çıkarması

Deniz Ticaret Odası (DTO), deniz ticareti ve yan sanayinin en büyük fuarı olan Posidonia Uluslararası Denizcilik Fuarı’na geniş bir kadro ile katıldı.

A+A-

İstanbul Karaköy’den kalkan Ankara Gemisi ile Yunanistan’ın Pire Şehri'ndeki fuara katılan DTO’nun kafilesinde üst düzey yöneticiler, AKP Milletvekili Köksal Toptan, CHP milletvekili Hüsnü Çöllü, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İzmir Bölge Müdürü Hızırreis Deniz gibi siyasetçi ve bürokratların yanı sıra emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç, armatörler ve basın mensupları da katıldı.



Türkiye’den Deniz Ticaret Odası, Piri Reis Üniversitesi, Atlas Kumanya, Güven Kepçe, Desan Tersanesi, Yardımcı Gemi ve Sedef Tersanesi kendi standlarıyla fuara katılan firma ve kuruluşlar oldu. Ayrıca pek çok firma stand almasa da toplantılar ve iş görüşmeleri ile Posidonia Fuarı’nda yer alıyor.

 

Fuar açılışı 7 Haziran Pazartesi günü akşam 18:00’de yapıldı. Daha sonra Ankara gemisinde bir resepsiyon veren DTO, Yunanistan ve diğer ülkelerden bürokrat ve armatörleri ağırladı.

Fuarın DTO için iki önemli amacı olduğunu söyleyen DTO Başkanı Metin Kalkavan, bunları, ‘Piyasaların içinde olarak fuarda farklı kişi ve kurumlarla tanışmak, lobi yapmak ve pozitif ilişkiler kurmak’ olarak özetledi. Yunanistan’ın gemi tamir piyasasında Türkiye’nin en büyük müşterisi olduğunu vurgulayan Kalkavan, ayrıca pek çok adada vali ve liman başkanlarını da ziyaret ederek Türkiye tarafının pozitif ilişkiler inşa etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen ve 11 Haziran Cuma gününe kadar sürecek olan fuarda Çin, Japonya ve Güney Kore en güçlü katılımcı ülkeler arasında yer alıyor.

virahaber.com 

Bu haber toplam 3897 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.