1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Dünyanın en büyük süperyatı Valkyrie
Dünyanın en büyük süperyatı Valkyrie

Dünyanın en büyük süperyatı Valkyrie

Koreli bir yat tasarımcısının konsept süperyatı Valkyrie Project, rekor kırmaya hazırlanıyor. 229 metrelik boyuyla iki futbol sahasından daha büyük süperyat Valkyrie'ye yat meraklıları şimdiden göz dikmiş durumda.

A+A-

Project Valkyrie, iki futbol sahasından daha büyük, arka arkaya dizilmiş 24 otobüsten daha uzun. Henüz konsept aşamasında olan Project Valkyrie, inşa edildiğinde 229 metrelik boyuyla, halen “en büyük süperyat” unvanını elinde tutan, Arap emiri Khalifa bin Zayed Al Nahyan’ın 180 metrelik Azzam’ının rekorunu egale edecek. Hem de büyük bir farkla.

 Valkyrie Project, fikir babası olan Londra’daki Palmer Johnson at Royal College of Art’ta öğrenci Koreli tasarımcı Chulhun Park’ın bitirme projesi aslında. 36 yaşındaki tasarımcı konsepti ortaya çıkarmak için sekiz ay çalışmış. Yat tasarımcısı olmaya karar verdiğinde tüm süperyatların beyaz renkli düğün pastasına benzediğini fark eden Park, kendi tasarlayacağı ürünün ise benzersiz bir görünüme sahip olmasını istemiş ve başarmış da…

Üç tane güvertesi bulunan bu futuristik tasarımda bir güvertenin, yani bir katın tamamı tekne sahibine ait olacak. Alüminyum ve karbon fiberden üretilecek süperyatın içinde alışveriş merkezi, sinema ve tiyatrolar, restoranlar, kumarhane, SPA ve sanat galerisi bulunacak. Aslında bir katamaran olan gövdesiyle güvenli seyir sunacak, 25 knot hıza ulaşacak. Ve 52 misafir ile 92 kişilik mürettebatı ağırlayabilecek. Valkyrie’ye biçilen fiyat ise 600 milyon Pound.

 Süperyat henüz bir konsept, muhtemelen yakında inşasına başlanacak. Üstelik şimdiden yat tutkunu süper zenginlerin hedefine oturmuş bile. Ancak tasarımcı Chulhun Park’ın hedefi çok farklı. Park, Valkyrie’nin tamamlandığında bir oligark ya da Arap şeyhinin emrine amade olmasındansa birçok kişinin faydalanacağı bir yüzer eğlence merkezi olarak kullanılmasını amaçlıyor. Herkesin kafasındaki imajın, süperyatların zenginlere ait olması gerektiği yönünde olduğunu söyleyen Park, Valkyrie’yle bu kanıyı yıkmak istediğini belirtiyor.

yat1-011.jpg

yat2-008.jpg

yat3-004.jpg

yat4-002.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.