1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Dünyanın en geniş antik gemi koleksiyonu açılacak
Dünyanın en geniş antik gemi koleksiyonu açılacak

Dünyanın en geniş antik gemi koleksiyonu açılacak

Marmaray kazılarıyla ortaya çıkarılan Theodosius Limanı'ndan bine yakın eserin sergilenmesi için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ilk adımlarını atıyor.

A+A-

Marmaray kazılarıyla ortaya çıkarılan, erken Bizans döneminin en eski limanı olan Theodosius Limanı'ndan 36 batık gemi ile 45 bine yakın eserin sergilenmesi amacıyla yapılacak müze için adım atılıyor. 8 bin 500 yıl önce yaşamış ilk İstanbullulara ait mezarlar ve ayak izlerinin yer aldığı bulgular, dünyanın en büyük batık müzesinde toplanacak.

Arkeopark müzesi, kazıların başladığı dönemde planlanmıştı. Uzun yıllardır bekleyen proje için bu ay sonu sahaya iniliyor. Sabahta yer verilen habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak müzenin ilk binası için uygulama projesi hazırlanacak. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde bekleyen tarihi eserler müze tamamlanınca Yenikapı'ya alınacak. Tarihi kazı alanı içerisinde yapılacak müzede 36 gemi, 5 bin obje sergilenecek. Gemilerin sergilenebilmesi için özel 20 metrelik platform alanı oluşturulacak. Gemi sergi alanının dışında beş arkeopark alanı olacak. Müzede sergilenecek gemiler, dünyanın en geniş antik gemi koleksiyonu olma özelliği taşıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3660 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.