1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dünyanın en güzel marinası Dubaililere satıldı
Dünyanın en güzel marinası Dubaililere satıldı

Dünyanın en güzel marinası Dubaililere satıldı

Dünyanın en güzel marinalarından birisi olan ve 2015 yılında Superyacht Marina ödülünü kazanan Porto Montenegro, Dubai'nin yatırım şirketi “Investment Corporation of Dubai'ye satıldı.

A+A-

Karadağ marinası Porto Montenegro’nun, Dubai devletinin yatırım şirketi olarak bilinen “Investment Corporation of Dubai” (ICD) tarafından satın alındığı açıklandı.

Porto Karadağ Marina ve Resort’un satın alınması, Dubai devlet yatırımlarının, yüksek kalitedeki uluslararası portföyüne katılan son değer oldu. Dubai fonlarının ilk kez Karadağ’a girişi ve yine fonun ilk kez yat marina sektörüne yaptığı yatırım ile, ICD 'nin bu yatırımı ilk olacak. 

ICD’nin icra kurulu başkanı ve CEO’su Mohammed Al Shaibani, satın alma ile ilgili yaptıığı basın toplantısında  “Dünyaca ünlü Porto Montenegro'yu, hem marina hem de onun çevresindeki yapıları ile birlikte, ICD açısından dikkat çekici bir büyüme potansiyeli olması nedeniyle, başarılı bir iş olarak görmekteyiz. Ayrıca, bu satın alma bizlerin uluslararası lüks gayrimenkul ve yat ağırlama sektörlerine, yeni genişleme planlarımıza uygun olarak önemli bir yatırım olacaktır.” dedi.

Dubai kraliyet ailesinin fonlarının yönetimini yapan ve faaliyetlerini İngiltere Londra’da sürdüren ICD, yaptığı son büyük satın almanın yanı sıra, halen Royal Atlantis Resort ve Residans projesinin pazarlama faaliyetlerini yürütüyor. Royal Atlantis Resort ve Residans projesi, Dubai’de Palm Jumeirah sahillerinde Atlantis’i yansıtacak özel temalı otel odaları, süitler ve lüks apartmanlardan oluşacak.

Dünyanın en güzel marinalarından birisi olan Porto Montenegro, 2015 yılında Superyacht Marina ödülünü kazanmıştı.

ICD, geçen yıl lüks otelcilik sektöründe büyük yatırımları ile adından söz ettirmişti. Washington D.C.’deki W Hotel, New York’daki Mandarin Oriental Hotel ve Güney Afrika’nın Cape Town kentindeki One & Only otellerinin hisseleri geçen yıl grup tarafından satın alınmıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6876 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.