1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Dünyanın en yaşlısı! Tam 512 yaşında
Dünyanın en yaşlısı! Tam 512 yaşında

Dünyanın en yaşlısı! Tam 512 yaşında

Danimarkalı araştırmacıların yapmış olduğu çalışmalarda buldukları Grönland köpek balığının 512 yaşında olduğu anlaşıldı.

A+A-

Danimarkalı bilim insanları, dünyanın yaşayan en yaşlı omurgalı canlısını bulduklarını öne sürdü. Görüntülenen Grönland köpek balığının 512 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Bilim insanları, 512 yaşında olduğunu düşündükleri bir Grönland köpek balığı tespit etti. Hayvanın yaşayan en yaşlı omurgalı olduğu düşünülüyor.

Danimarkalı bilim insanları, dünyanın yaşayan en yaşlı omurgalı canlısını bulduklarını iddia etti. Görüntülenen Grönland köpek balığının 512 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

5 BUÇUK METRE BOYUNDA

Kuzey Atlantik ve Arctic denizlerini dolaşan bilim insanları tarafından bulunan köpek balığı, yakklaşık 5,5 metre uzunluğunda. Danimarkalı bilim insanları, Grönland köpek balıklarının her yıl yaklaşık bir santimetre büyüdüğünü söylüyor.

400 YAŞINDA BİR BAŞKASI DAHA BULUNMUŞTU

Grönland köpek balıkları, Kuzey Atlantik ve Kuzey Kutup okyanuslarının soğuk sularında yaşar ve yaşam alanı Grönland çevresindeki denizler de dahil olmak üzere Doğu Kanada'dan Norveç Denizi'ne kadar uzanır. Bu hayvanlar, yaklaşık 2 buçuk kilometre derinlikte hayatlarını sürdürür.

Tüm omurgalı türleri arasında en uzun ömre sahip canlılar olarak bilinen Grönland köpek balıkları, diğer balıklarla beslenerek hayatta kalır. 2016 da yılında 400 yaşında bir Grönland köpek balığı bulunmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 11505 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.