1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünyanın İlk Lüks Spor Hovercraftı Geliştirildi
Dünyanın İlk Lüks Spor Hovercraftı Geliştirildi

Dünyanın İlk Lüks Spor Hovercraftı Geliştirildi

İngiltere’de dünyanın ilk lüks spor hovercraftı geliştirildi. Karada ve suda gidebilen hovercraft, elektrikle çalışıyor. Son hızı saatte 100 kilometre menzili ise 200 kilometre olan aracın fiyatının 100 bin dolar (1 milyon 360 bin TL) olması bekleniyor.

A+A-

İngiltere’de dünyanın ilk üstü açık ve spor hovercraft aracı geliştirildi.
Saatte 100 kilometre hızla hem karada hem de suda gidebilen aracın 100 bin dolarlık (1 milyon 360 bin TL) fiyatıyla bu yaz satışa çıkabileceği belirtildi.

1950'lerden bu yana karada, kumda ve suda gidebilen araçlar olan hovercraft konsepti gördüğü son makyaj sonrasında elektrikli olarak geliştirildi.

hqatcajg7ka3ii-r7pl-5q.jpg

Arosa adı verilen konsept araç, adını İngiliz mühendis ve kurucu Michael Mercier'den alan Von Mercier firması tarafından tasarlandı.

nbtgavmzkkmfcuffbhzgug.jpg

'Son teknoloji hovercraft ve elektrikli araç inovasyonunun harmanladığı' belirtilen aracın, maksimum hızı 100 kilometre saat olurken, ortalama 65 km/s hızla gidildiğinde 194 kilometre menzili olduğu aktarıldı.

hghawt0arkcypfjsmpcpqq.jpg

Üstü açık spor aracın yerden 18 santimetre yükseklikte olan tasarımıyla suya girdiği anda ortaya çıkan hava yastığı sayesinde suda rahatlıkla gidebildiği vurgulandı.

u06b6c-xc0icl7b8ouhgza.jpg
Araç, savaş uçağı gibi oturma düzenine sahip açık bir kokpite, gizli arka tekerleklere ve dijital bir gösterge panosuyla öne çıkıyor.

Arosa ayrıca, üç elektrik motoruna güç sağlayan bir benzinli motordan oluşan bir hibrit-elektrik aktarmaya sahipken, tampon piliyle daha kısa hız patlamaları için elektrik depoluyor.

9j8ypchi9u-ggrmjj8zdfa.jpg

Hovercraft'lar zaman zaman kontrol edilemez olmalarıyla ünlüdür, ancak Von Mercier'in gelişmiş yön kontrol sistemi üstün manevra kabiliyeti vaat ederken, bunun sürücünün kolaylıkla durmasını, dönmesini, geri ve ileri gitmesini sağladığı belirtiliyor.

e9j8czq9leukqcqby05-hw.jpg

Arosa'da ayrıca bir tekne gibi yan güverteler bulunurken, böylece daha fazla yolcu hovercraftta seyahat edebiliyor.

dmxi1hp87eave0m7jhsktw.jpg

Von Mercier, başlangıçta Arosa'nın 50 modelini yapacağını söylerken, aracın yaz aylarına kadar satışa çıkarılmasının planlandığının altını çizdi.

hxu46vnogkmtsmuke8vtvw.jpg

Halihazırda yaklaşık 180 müşterinin Arosa’yı satın almak için talep gösterdiğini belirtirken, Arosa’nın yasal olarak halka açık yollarda kullanılamayacağı vurgulandı.

x6fzhkldy0cjga7fcrzu-g.jpg

Bu haber toplam 3487 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.