1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Düşen konteynerler adalara vurdu
Düşen konteynerler adalara vurdu

Düşen konteynerler adalara vurdu

Kuzey Denizi'nde Hollanda açıklarında fırtına nedeniyle bir kargo gemisindeki 270 konteyner denize düştü. Kaza sonrası, kimyasal alarm verildi. Kimyasal maddelerin de bulunduğu 270 konteynerin bir kısmı kuzey kıyıları açıklarındaki adalara vurdu.

A+A-

Ülkenin kuzeyinde, bir kargo gemisinden fırtına nedeniyle düşen, kimyasal maddelerin de bulunduğu 270 konteynerin bir kısmı kuzey kıyıları açıklarındaki adalara vurdu.

Terschelling de dahil 5 adaya vuran konteynerlerin yarattığı kirlilik gözler önüne serilirken, sahil güvenlik güçleri Kuzey Denizi'nde kayıp konteynerleri arıyor.

Kargo, Almanya'ya ait Borkum Adası açıklarında denize düştü, ancak akıntılar konteynerlerin büyük kısmını güneybatı yönüne, Hollanda açıklarına doğru taşıdı.

Hollanda kıyılarından gelen görüntülerde ilk olarak kıyıya oyuncak ve televizyonların vurduğu görüldü.

Ancak yetkililer, kayıp konteynerlerin üçünde zehirli peroksit maddesinin bulunduğunu söyledi. Alman ve Hollandalı sahil güvenlik güçleri halka bu konteynerlerden uzak durmaları çağırısı yaptı.

Toz peroksit bulunan 25 kiloluk bir torba Schiermonnigoog Adası'nda bulundu.

Panama bandralı yük gemisi, MSC Zoe, Avrupa'nın en büyüğü olarak tanımlanıyor ve 19 bin konteyner taşıyabiliyor. Geminin sahibi Cenevre merkezli MSC şirketi, konteynerlerin bulunması için sonarla arama yapabilen bir arama kurtarma şirketini devreye soktuklarını açıkladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 4064 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.