1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Düsseldorf Fuarı için yapılacak hazırlıklar görüşüldü
Düsseldorf Fuarı için yapılacak hazırlıklar görüşüldü

Düsseldorf Fuarı için yapılacak hazırlıklar görüşüldü

Fuarlar Komitesi İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Fındıklı’daki Genel Merkez Binası’nda toplandı.  Toplantıya İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da katıldı. Toplantıda Düsseldorf Fuarı için yapılacak hazırlıklar da görüşüldü.

A+A-

Çeşitli gündem maddelerini içeren yoğun bir programla toplanan Fuarlar Komitesi fuarcılık alanındaki düzenlemeler için bazı kararlar alırken gündem maddelerinden biri de boot Dusseldorf’tu. Yakın zamanda yaşanan ekonomik gelişmeler sonrası yapılan fuarlarla ilgili devlet tasaruf düzenlemeleriyle Düsseldorf fuarına gidişler iptal edilmişti. Fakat, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran’ın Turizm Bakanlığı nezdinde yaptığı temaslarla bu desteğin devlet tarafından tekrar sağlanabilmesinin önü açılmıştı. Bunun yanı sıra Turizm Bakanlığı Deniz Ticaret Odası’ndan fuara katılımın ekonomik olarak getirilerini ve götürülerini anlatan detaylı bir rapor talep etmişti.

Toplantıda Düsseldorf Fuarı için yapılacak hazırlıkların da gündeme geldiğini söyleyen DTO Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Fuarlar Komitesi Başkanı olan Başaran Bayrak, “Türkiye’de fuarcılığın belirli bir standarta oturması ve Türkiye’de fuarcılığın gelişmesi için biz Deniz Ticaret Odası olarak desteklenecek fuarlar için bir ilkeler manzumesi yazdık ve bu ilkelerin benimsenmesi konusunda bir fikir birliği sağladık. Niteliksiz, sadece niceliği olan bir takım fuarları da desteklememe kararı aldık. Ama uygun, geleceği olan fuarları da Deniz Ticaret Odası olarak destekleme kararı aldık” sözleriyle toplantının gündeminden bahsetti.

Vira Haber

Bu haber toplam 10099 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.