1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. DZKK 2016 yılı düzensiz göç ile mücadele faaliyetlerini açıkladı
DZKK 2016 yılı düzensiz göç ile mücadele faaliyetlerini açıkladı

DZKK 2016 yılı düzensiz göç ile mücadele faaliyetlerini açıkladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2016 yılındaki “Düzensiz Göç ile Mücadele” faaliyetleri hakkında açıklamada bulundu.

A+A-

Suriye’de yaşanan iç çatışmalar ve istikrarsızlıklar nedeniyle ülkelerinden kaçmak zorunda kalan göçmenlerin, Ege Denizi’ndeki girişimlerine yönelik Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca yürütülen faaliyetlere destek maksadıyla Türk Deniz Kuvvetleri tarafından 11 Mart 2016 tarihinden itibaren Ege Denizi’nde “Düzensiz Göç ile Mücadele” faaliyetlerine başlandığı belirtildi.

dzkk_duzensizgoc_01.jpg

Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri ile Ege Denizi’nde düzensiz göçün yoğun olarak yaşandığı bölgeleri kapsayacak şekilde sürekli olarak karakol icra edildiği, Çanakkale, İzmir ve Dalaman’da konuşlu deniz helikopterleri ve deniz karakol uçakları ile uçuş icra edilerek keşif-gözetleme faaliyetlerine destek sağlandığı söylendi. Ayrıca Ege Denizi’nde suüstü radarları ve elektro optik kameralar ile tarama yapılmakta ve gözetleme sistemleri ile sürekli olarak tanımlanmış deniz resmi oluşturulduğu açıklandı.

dzkk_duzensizgoc_02.jpg

Türk Deniz Kuvvetleri’nin 11 Mart 2016 tarihinden bugüne kadar geçen süreçte “Düzensiz Göç ile Mücadele”ye verdiği destek kapsamında; 16 adet Tuzla Sınıfı Karakol Gemisi ile toplam 11640 saat seyir, Deniz Karakol Uçakları ve karaya konuşlu deniz helikopterleri ile toplam 299 sorti uçuş gerçekleştirildi ve icra edilen görevlerde 4955 düzensiz göçmen tespit edildi, bunlardan 3212 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemilerine, 333 düzensiz göçmen kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

dzkk_duzensizgoc_03.jpg

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın düzensiz göç ile mücadele faaliyetlerine destek vermesi ve faaliyetlerinin Sahil Güvenlik Komutanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülmesi sayesinde Ege Denizi’nde yaşanan düzensiz göç olaylarında yaklaşık % 95 oranında azalma olduğu gözlemlendi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından “Düzensiz Göç ile Mücadele” faaliyetlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na sağlanan desteğe etkinlikle ve kararlılıkla devam edileceği belirtildi.

dzkk_duzensizgoc_04.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4834 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.