1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Efsaneler Stihl'le yeniden yarışıyor
Efsaneler Stihl'le yeniden yarışıyor

Efsaneler Stihl'le yeniden yarışıyor

Alpay Akdilek Ve Kerem Tuncer İkilisi Architon 2011 Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda yeniden beraber yarışacaklarını açıkladı.

A+A-

Alpay Akdilek Ve Kerem Tuncer İkilisi Architon 2011 Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda yeniden beraber yarışacaklarını açıkladı. 2007'de Dünya Şampiyonu, 2008 ve 2009'da hem Dünya hem Türkiye Şampiyonu olan ikili Stihl teknesi ile yarışacaklar. 2010'da istedikleri performansı sergileyemeyen Kerem Tuncer teknik bir çok şansızlık sonucu sezonu ikinci olarak bitirmişti. 2011 yılında Alpay Akdilek ile yeniden yarışacakları açıklayan ikili " Efsane Geri Dönüyor" dedi.
2011 sezonu diğer sezonlardan daha farklı ve rekabet daha sıcak olacak. Şampiyonada koşacak olan tüm takımlar aynı formatta teknelere ve aynı motorlara sahip. Pilot becerisinin fark yaratacağı sezonun en iddialı takımı tartışılmaz Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer yer aldığı Stihl takımı. Saatte 90 mile çıkan 225 beygir gücündeki tekneler ilk olarak 14 Mayıs'ta Haliç'te koşulacak.

Bu iş takım işi
Sezona çok iyi hazırlandıklarını söyleyen Akdilek - Tuncer ikilisi dalgalarla yapacakların valsin son provalarını da tamamladıklarını ekledi. Önceki senelere göre daha sağlam ve daha hafif bir tekne yaptıklarını söyleyen pilotlar, işlerini ciddiye aldıklarını çalıştıkları ekip ile desteklediler. Alpay Akdilek " Gerek teknik, gerek servis, gerek menajerlik ve tanıtım ile ilgili kendi alanlarında uzman insanlarla çalışıyoruz. Tüm ekibin motor sporları ve deniz tecrübesi bulunuyor. Aynı dili konuştuğumuz için de iyi işler çıkartıyoruz. Bu ekip ile bir ilki yapmış olduk umarız tüm takımlara yine iyi birer örnek teşkil ederiz" dedi.

EFSANE GERİ DÖNDÜ
Stihl ile yarışacak olan efsane pilotlar Alpay Akdilek ve Kerem Tuncer, Viking ile yarışacak olan Tuğberk Uca'nın da katıldığı İstanbul Atlı Spor Kulübü Galatasaray Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri'ndeki Doru Restaurant'ta gerçekleşen lansmana Galatasaray Kulübü Yöneticisi Murat Yalçındağ da gelerek sporculara yeni sezon için başarılar diledi. Takımın bu seneki sloganının Efsane Geri Döndü olduğunu söyleyen kardeşler sezonun en iddialı takımı olduklarının bir kez daha altını çizdi.

İlgi Her Geçen Sene Büyüyor, Samsun'da 250.000 Kişi Bekliyor Bizi!
Offshore'a olan ilginin her geçen sene arttığını söyleyen ikili, Van'da gerçekleştirdikleri ilk yarışta 90.000 kişi seyirci olarak gelmişti, bu sene üçüncü ve dördüncü ayağın koşulacağı Samsun'da 250.000 kişinin katılımını beklediklerini açıkladılar. İstanbul Offshore Kulübü Uğur Işık'ın yıllardır bu sporun tanıtımı için gösterdiği çabaya sonsuz teşekkürlerini sunan ikili, sporun devamlılığı için kulüp ile de proje çalıştıklarını ekledi.

Hem İş Hem Aşk Diyelim!
Deniz insan hayatında bir tutku, offshore ise dalgalarla vals yapmaktır diyen Kerem Tuncer yarışırken hem iş hem de aşk oluyor bizim için dedi. Ağabey Alpay Akdilek ve iki ortağı SADAL Tarım Makinaları Dış Tic. A.Ş., 1995 yılından beri STIHL ( tarım makinaları ) ve 1997 yılından beri VIKING ( bahçe makinaları ) markalarının Türkiye’deki yetkili ve tek distribütörüdür. Bunun yanında kardeşi Kerem Tuncer ile kurdukları Yuka Yacht'ın da ortağıdır. Yarışırken hem teknelerini tanıyor, hem markalarının bilinirlik ve algılarını güçlendiriyor hem de hayatlarındaki en büyük tutkuları deniz ile iç içe oluyorlar.Sadece kendi yarıştıkları tekneleri değil, şampiyonaya katılacak 10 tekne de Yuka tarafından yapıldı.

Kerem Tuncer " Yeni sezonda daha eşit ve pilotların başarısının sınanacağı bir yarış olacak. Artık tekneler tek başına değil, içinde pilotlarla tartılacak ve eşit ağırlıkta yarışılacak. Bunun yanında tüm teknelerde aynı motor kullanılacak. Kim daha iyi ise bu sezon belli olacak. Her şey eşit, rekabet adil şartlarda gerçekleşecek. " dedi.

1.20110428142149.jpg

2.20110428142202.jpg

3.20110428142214.jpg

Virahaber

 

Bu haber toplam 4096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.