1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ege Denizi’nde bir başka umuda yolculuk
Ege Denizi’nde bir başka umuda yolculuk

Ege Denizi’nde bir başka umuda yolculuk

Yunan adalarına yasa dışı yollardan şişme lastik botla kaçmak isteyen Suriyeliler arasındaki tekerlekli sandalyeli genç de kurtarıldı.

A+A-

Ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriye ve Afganistan uyruklu göçmenlerin iyi bir gelecek için Avrupa ülkelerine gitme umutları, botlarının batması sonucu onlarca kişinin hayatını kaybetmesine ve Ege Denizi'nin yüksek dalgalarına rağmen sürüyor.

AA’dan Ramazan Ercan’ın haberine göre, Ege Denizi'ndeki faaliyetlerini 24 saat aralıksız sürdüren TCSG Umut Gemisi personeli, gece boyunca 3 şişme lastik bottaki Suriye ve Afganistan uyruklu 109 kişiyi kurtardı.

Lastik bottaki Suriyelilerin gemiye çıkarılması esnasında tekerlekli sandalyeli bir kişinin de bulunması, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerini de şaşırttı.

Engelli 22 yaşındaki Ahmed Muhammed, arama kurtarma botundaki vinçle gemiye çıkarıldı.

Ahmed Muhammed, Lazkiye kentindeki bombalı saldırıda vücuduna şarapnel parçasının isabet ettiğini ve bedeninin alt kısmının felç olduğunu belirtti.

Kardeşiyle Yunan adaları üzerinden Almanya'ya gitmek istediğini ifade eden Muhammed, hem sağlığına kavuşmak hem de iyi bir geleceğe sahip olmak ümidiyle lastik bota bindiğini söyledi.

Bu haber toplam 1376 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.