1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Ege ve Akdeniz'de 474 kaçak göçmen yakalandı
Ege ve Akdeniz'de 474 kaçak göçmen yakalandı

Ege ve Akdeniz'de 474 kaçak göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca, Ege Denizi ve Akdeniz'de geçen hafta 474 yabancı uyruklu ile 7 göçmen kaçakçısı yakalandı.

A+A-

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Türk karasularında düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmaları 7 gün 24 saat esasına göre devam ediyor. 

Bu kapsamda, 9-16 Haziran arasında yaşanan 7 göç olayının dördü Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları, ikisi Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, biri ise Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı sorumluluk sahasında gerçekleşti. 

Muhtemel göç rotalarında yoğunlaşma

Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları sorumluluk sahasındaki, Kuşadası, Sığacık, Çeşme, Dikili, Ayvalık, Küçükkuyu bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde yoğunlaşan kontrol ve denetimlerde, Ayvacık, Dikili, Foça ve Çeşme bölgelerindeki 4 olayda 189 kaçak Türk karasularında yakalandı.

Kontrol ve denetimler Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı sorumluluk sahasındaki, Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde de yoğunlaştırıldı.

Bu kapsamda, Bodrum bölgesindeki olayda 18 kaçak ile bir göçmen kaçakçısı, Kardak Kayalıklarının 1,9 mil güneydoğusundaki olayda da 76 kaçak ile 3 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Finike bölgesindeki olayda ise 191 kaçak ile 3 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Karadan da mücadele devam ediyor

Gerçekleşen 7 göç girişiminin birinde Sahil Güvenlik Komutanlığından yardım talep edilirken, Sahil Güvenlik unsurlarınca Ayvacık açıklarında icra edilen arama kurtarma faaliyetiyle 15 kaçak denizden kurtarıldı.

Sahil Güvenlik unsurlarınca karada tespit edilen 2 göç girişimi ise Jandarma birimlerine bildirilerek önlendi. Sahil Güvenlik deniz ve hava unsurları tarafından, Ayvacık ve Çeşme bölgelerinde, 2 göç olayında karada tespit edilen 76 kaçağın Jandarma ekiplerince yakalanması sağlandı. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2883 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.