1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Ege’de çipura gerginliği
Ege’de çipura gerginliği

Ege’de çipura gerginliği

Muğla Bodrum’a bağlı Gümüşlük beldesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları’nda çipura mevsiminin başlamasıyla Türk ve Yunan balıkçılar arasındaki gerilim tırmanıyor

A+A-

Muğla Bodrum’a bağlı Gümüşlük beldesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları’nda çipura mevsiminin başlamasıyla Türk ve Yunan balıkçılar arasındaki gerilim tırmanıyor.

Bölgeye gelen Yunan balıkçılar kayalıkları geçip Türk sularında ağ atmak isteyince ortam gerildi. Yunan balıkçıları korumak isteyen Yunan botu ile Türk Sahil Güvenlik botu, Kardak önlerinde karşı karşıya geldi. Dün sabah Yunanistan’ın Kilimli (Kalimnos), Leros ve İstanköy (Kos) adalarından Kardak Kayalıkları’na gelen 16 Yunan balıkçı kayığından 3’ü, Yunan Sahil Güvenlik botuyla Gümüşlük açıklarından yaklaşık 1 mil Türk karasularına girdikten sonra ağ atmaya çalıştı. Bu girişimi Turgutreis Limanı’ndan bölgeye gelen Sahil Güvenlik botu önledi. Yunan botunun balıkçıları korumaya çalışması ve Türk botunun önüne geçmek istemesi tansiyonu yükseltti. Her iki botta askerlerin dışarı çıktığı fark edildi.

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.