1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ege'de sözün bittiği yer!
Ege'de sözün bittiği yer!

Ege'de sözün bittiği yer!

79 kişiyle birlikte bir lastik bota binerek Midilli'ye gitmek üzere denize açılan 10 yaşındaki Afgan kızının, kumlar üzerinde bıraktığı örgülü saçları yürekleri burktu.

A+A-

 Sığınmacıların ölümüne yolculuğa çıktıkları Ege Denizi’nde yürek burkan sahneler yaşanmaya devam ediyor. Kaçakların Avrupa'ya açılan kapı olarak gördükleri Yunan adalarına gelişi son zamanlarda hız kazandı. Muğla'nın Bodrum, İzmir'in Çeşme ve Çanakkale'nin Küçükkuyu sahillerinde güvenlik tedbirlerinin artırması nedeniyle sığınmacılar rotalarını Dikili sahillerine çevirdi. Soğuk havaya rağmen sazlıklarda saklanan sığınmacılar, lastik botlarla Yunan adalarına geçmeye çalışıyor.

En büyük mağdur çocuklar

Yaşanan dramın en büyük mağdurları ise hiç kuşkusuz çocuklar oluyor. 79 kişiye birlikte bir lastik bota binerek Midilli'ye gitmek üzere denize açılan 10 yaşındaki Afgan kızının kumlar üzerinde bıraktığı örgülü saçları yürekleri burktu. Minik kızın saçlarının suya batarsa ağırlık yapmaması için kesildiği öğrenildi. Aynı sahilde yaşanan dramın bir başka mağduru ise 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğuydu. Kardeşinin biberonu ile bir lastik bota dayanmış şaşkınlık içinde bekleyen kız çocuğu, ülkesinden ayrı kaldığı gibi şimdi de ailesinden ayrı kaldı. Çünkü kendilerini umuda götüren iki lastik botun birinde anne ve babasıyla kardeşi vardı. Kendisi ise amcasıyla birlikte diğer lastik bottaydı. Ailesinin içinde bulunduğu bot hareket ederek Midilli'ye geçerken, minik kızın bindiği bot jandarmalar tarafından durduruldu. Ailesinden ayrılan Suriyeli kız, yeniden kavuşacakları günü dört gözle bekliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.