1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ege'den Avrupa'ya turizm çıkarması
Ege'den Avrupa'ya turizm çıkarması

Ege'den Avrupa'ya turizm çıkarması

Ege’nin turizm cennetleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası öncülüğünde, Avrupa’nın en önemli denizcilik fuarı olarak kabul edilen BootDüsseldorf 2016 Fuarı’na çıkarma yapacak.

A+A-

 23-31 Ocak 2016 tarihleri arasında 47. kez düzenlenecek Fuar’da, Ayvalık, Dikili, Çeşme ve ’nın deniz turizmi potansiyeli, dünyaya tanıtılacak.

Su sporları, yatçılık ve tekne alanlarında dünyanın en prestijli fuarı olarak kabul edilen BootDüsseldorf’a, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mihri Çelik, Meclis Üyesi Argun Gündüç katılacak.

“Come surf Turkey”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, BootDüsseldorf’ta Ayvalık’tan Didim’e kadar olan sorumluluk sahalarındaki bölgenin deniz sporları alanında tanıtımını yapacaklarını söyledi. Öztürk, “Karada yapılan dünyanın en büyük denizcilik fuarı olan BootDüsseldorf Fuarı’na, Antalya Şube ile beraber geçen sene ilk defa stant açarak katılmıştık. Fuarda Alaçatı standımız büyük ilgi gördü. Bu yıl, bölgemizdeki diğer windsurf-kitesurf imkanlarının da tanıtımını yapmak amacıyla “ComeSurfTurkey” ismi ile fuardaki 1. Hol’de yerimizi alacağız. Ayrıca Türkiye dalış turizminin de tanıtımının yapılacağı 3. Hol’de İzmir ve Kuşadası standımız bulunacak. Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Dikili Belediyesi ve ilgili üyelerimizin yer alacağı standımızın bölgemiz su sporlarının tanıtımı için faydalı olacağına inanıyoruz. Çeşme’nin sualtı zenginliğini tanıtmak için hazırladığımız ve sanatçımız Tahsin Ceylan’ın fotoğraflarından oluşan ‘İyonya’nın Yıldızı Çeşme’ kitabını da ziyaretçilerimize sunacağız” dedi.

Küresel ve bölgesel sıkıntılardan dolayı ülke turizmini zor bir sezonun beklediğini ifade eden Öztürk, bütün sorunlara rağmen moralleri yüksek tutmaya, ara vermeden Türkiye’nin ve Ege’nin güzelliklerini tanıtmaya devam edeceklerini söyledi. Ege’nin deniz turizminde ve su sporlarında son yıllarda yakaladığı başarının artarak devam edeceğine inandığını belirten Öztürk, “BootDüsseldorf 2016’nın Türkiye turizmine, denizcilik ve turizm sektörüne bereket getirmesi diliyorum” diye konuştu.

ViraHaber.com





Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.