1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. “Ege’den Diyarbakır’a deniz gidecek”
“Ege’den Diyarbakır’a deniz gidecek”

“Ege’den Diyarbakır’a deniz gidecek”

Yat Turizm Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğulu, “Ege’den Diyarbakır’a deniz gidecek” projesi için düğmeye bastı. Doğulu, Diyarbakır’ın Eğil Barajı gölünde denizci yetiştirecek.

A+A-

Yat Turizm Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğulu, “Ege’den Diyarbakır’a deniz gidecek” projesi için düğmeye bastı. Doğulu, Diyarbakır’ın Eğil Barajı gölünde denizci yetiştirecek.

Yaşamları boyunca hiç deniz görmeyen Diyarbakırlı çocuklar ve gençler yat sporuyla tanışacak. Yat Turizm Birliği Derneği ve Diyarbakır Valiliğinin iş birliği ile yürütülen proje çerçevesinde, Eğil Barajında kimsesiz çocuklar ve gençlere yelken kursu verilecek. “Haydi gel denizci ol” sloganı ile yürütülecek projenin ilk etabında, Eğil Barajına götürülecek iki yelkenli ile 40 kişilik gruba yelkenli kursu verilecek. Kurs sonrası iki takıma ayrılacak kursiyerler arasında yelkenli yarışları yapılacak.

HAYDİ GEL DENİZCİ OL”

Yat Turizm Birliği Derneği başkanı Begüm Doğulu; yaşamları boyunca deniz görmemiş kimsesiz çocuk ve gençlerin deniz aktiviteleriyle tanışacağını söyledi. Denizci olmak için mutlaka deniz olan bir bölgede yaşamak gerekmediğini anlatan Yat Turizm Birliği Derneği Başkanı Begüm Doğulu; şöyle konuştu: "Amacımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki çocuklarımıza, gençlerimize denizin tüm olanaklarını sunmak, bir diğer deyişle denizi götürmek, onları denizle tanıştırmaktır. Bu tanışma sonrası denizci olmak isteyenlere meslek kazandırarak, denizcilikte istihdam oluşturmaktır. Bu amaçla Diyarbakır Valiliği ile birlikte Eğil Gölünde pilot projeye başlıyoruz. İlk etapta valilikçe belirlenecek kızlı erkekli 40 kişilik gruba yelkenli kursu verilecek. Derneğimiz iki yelkenliyi TIR'la Eğil Gölü’ne götürecek. Lisanslı iki yelken hocamızın vereceği kursu Mart ayı ortalarında başlatmayı planlıyoruz. Yaklaşık 60 gün sürecek kurs süresince, yelken kullanmanın hem teorik, hem pratik eğitimi verilecek. Kurs sonunda yapılacak sertifika töreni öncesi iki gruba ayrılacak kursiyerler, Eğil Barajında yelkenli yarışları yapacak.”

“Haydi gel denizci ol” sloganı çerçevesinde yürütülecek projenin ikinci aşamasında gemi adamı kursu açacaklarını söyleyen Doğulu; sözlerini şöyle tamamladı: ”Bölge insanımızı, çocuklar ve gençleri deniz spor ve aktiviteleriyle tanıştırdıktan sonra, projenin ikinci aşamasını uygulayacağız. Önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz bu aşamada, Diyarbakır’da ‘Gemi Adamı’ kursu açacağız. Çocuklarımıza yeni bir alanda, teknelerde iş olanağı yaratmaya çalışacağız. Topluma kazandırılmış, meslek ve iş sahibi olması sağlanan her birey bu ülkenin geleceğinin teminatıdır.”

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.