1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ege'nin incisi 10 yaşında
Ege'nin incisi 10 yaşında

Ege'nin incisi 10 yaşında

Global Yatırım Holding’in, yolcu ve ticaret alanında Türkiye’nin 3 önemli büyük limanına sahip tek Liman Operatörü “Global Liman İşletmeleri” bünyesindeki Ege Ports Kuşadası Limanının 10. Kuruluş Yıldönümü kutlandı.

A+A-

60’lı yılların sonunda inşa edilmeye başlanan Akdeniz’in en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Kuşadası Limanı,1973 yılında yük iskelesi olarak hizmete açıldı. Daha sonra tarihi ve doğal zenginlikleriyle öne çıkarak önemli bir kruvaziyer liman haline gelirken, Temmuz 2003’te özelleşmesiyle, Ege Liman İşletmeleri A.Ş. (Ege Ports) tarafından işletilmeye başlandı. 2003 yılından sonra hem limanda hem de çevresinde büyük çaplı iyileştirme ve geliştirme yapıldı. Yapılan bu çalışmaların sonucunda, yolculara ve gemilere yüksek standartlarda hizmet veren, bütün ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayarak rahat etmelerini sağlayan yeni bir yapıya kavuştu.
Global Liman İşletmeleri CEO’su Saygın Narin, “Ege Ports olarak 2003 yılından bu yana Kuşadası Limanında kruvaziyer liman işletmeciliğinde büyük yol kat ettik. Bugün ise 10. Yılımızı kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz’ dedi.Türkiye'nin en önde gelen kruvaziyer limanı olarak, 5 milyonuncu yolcuyu ağırlamanın ve 1 milyar dolarlık bir ekonomi yaratmanın gururu içerisindeyiz’dedi.
26 milyon dolarlık yatırım
Narin;”Yaptığımız 26 milyon dolarlık yatırımlarla Kuşadası Limanını uluslararası standartlara uygun ve modern bir liman haline getirdik. İlk olarak 2004’te Türkiye’nin en modern ve en büyük yolcu terminalini inşa ettik. Sürekli büyüyen gemi trendini yakalamak ve yoğun gemi trafiğini karşılayabilmek için Haziran 2011’de Kuşadası Limanında bulunan iki iskeleyi de uzattık.Yolcu terminalinin yanı sıra 2005’te de gerek Kuşadası halkının gerekse gemi yolcularının sosyal, eğlence ve alışveriş ihtiyaçlarını karşılayacak Scala Nuova Alışveriş ve Eğlence tesislerini inşa ettik. Tüm bu yatırımlarımızın sonucunda Kuşadası Limanının yolcu sayısını özelleştiği 2003 yılından bu yana %300 oranındaki artışla 800bine çıkartmayı başararak geride bıraktığımız 10 yıl boyunca Türkiye’deki kruvaziyer limanları arasında hep ilk sırada yer aldık. Bugün, ülke ekonomimize ve turizmimize sağladığımız bu katkının haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz”şeklinde ifade etti.
2003 yılından bu yana Kuşadası Limanı için özellikle güvenlik alanında da birçok yatırım yaptıklarını ifade eden Narin, “Ege Ports Kuşadası Limanı olarak güvenlik alanında yaptığımız yatırımlar sebebiyle CLIA (Uluslararası Kruvaziyer İşletmecileri Birliği) tarafından ABD’de “Dünyanın En İyi Güvenlik ve Emniyet Hizmetlerini Sunan Yolcu Limanı” unvanını almaya hak kazandık. Temmuz 2007’de düzenlenen Altın Çıpa Türk Denizcilik Başarı Ödülleri töreninde, Kuşadası Yolcu Limanı Ege Ports olarak, “Kruvaziyer Limanları” kategorisinde oy birliği ile birinci seçildik. Ayrıca Dünya Seyahat Grubu – World Travel Group tarafından her yıl düzenlenen “Dünya Seyahat Ödülleri” organizasyonu kapsamında da yolcu limanları kategorisinde “2010, 2011, 2012 ve 2013 Yılının En İyi Yolcu Limanı” ödülüne finalist olduk” açıklamasında bulundu.

dsc_0111.jpg

virahaber.com


 

Bu haber toplam 927 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.