1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Elektrik santrali 'deniz müzesi' olsun
Elektrik santrali 'deniz müzesi' olsun

Elektrik santrali 'deniz müzesi' olsun

Antalya’da 1960’lardan kalan eski elektrik santralının “deniz müzesi” yapılmasını TURMEPAAntalya Şube Başkan Yardımcısı İzzet Ünlü “Restore edileceği duyumları aldık, ama henüz bir ilerleme göremiyoruz” açıklaması yaptı.

A+A-

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şube Başkan Yardımcısı İzzet Ünlü, Antalya'da 1960'lardan kalan eski elektrik santralının deniz müzesi yapılmasını önererek, "Restore edileceği duyumları aldık, ama henüz bir ilerleme göremiyoruz" dedi.

TURMEPA Antalya Şube başkan Yardımcısı İzzet Ünlü, Antalya'da Işıklar Caddesi'nin sonundaki eski elektrik santralının "Deniz Müzesi" yapılmasını önerdi. Elektrik santralinin 1960 yılında kurulduğu ancak bugün atıl olduğunu belirten Ünlü, "Denizden tekne ile önünden geçip giderken gözümüzden kaçan bir değer. Bu yapı doğal sit alanında ve taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli.

Muratpaşa Belediyesi mülkiyetinde. Zamanın Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen döneminde hem elektrik üretimi hem kafe kullanımına olanak sağlayan bir restorasyon projesi hazırlandı. Proje kurul tarafından onaylandı. Ancak uygulanmadı" dedi.

Santralin restore edileceği bilgisini aldıkları ancak bu konuda halen bir çalışma yapılmadığını kaydeden İzzet Ünlü, bu yapımının deniz müzesi yapılmasının uygun olacağını kaydetti.

Vira Haber

Bu haber toplam 12010 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.