1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elvan: Tüm projeleri gerçekleştireceğiz
Elvan: Tüm projeleri gerçekleştireceğiz

Elvan: Tüm projeleri gerçekleştireceğiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Üçüncü köprümüzü de üçüncü hava limanımızı da Kanal İstanbulumuzu da bunların hepsini teker teker gerçekleştireceğiz" dedi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Üçüncü köprümüzü de üçüncü hava limanımızı da Kanal İstanbulumuzu da bunların hepsini teker teker gerçekleştireceğiz. Ancak bunların gerçekleştirilmesinden rahatsız olan kesimler var. Bunlara karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Elvan, İstanbul merkezli operasyonla ilgili, iktidara geldikleri günden beri iç ve dış güçlerin, Türkiye'nin gelişmesinden büyümesinden rahatsız olduğunu bildiklerini söyledi.

İçeriden ve dışarıdan yapılmak istenen hiçbir darbe girişimine izin vermeyeceklerini vurgulayan Elvan, 2003 yılından beri birçok engellerle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesinden, kendi kararını kendisi veren bir ülke olmasından rahatsız olan kesimlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Elvan, "Bugüne kadar başarılı çıktık. Bundan sonra da başarılı şekilde çıkacağız. Türkiye'yi geliştirmeye, büyümeye devam edeceğiz. Vesayet altında bir Türkiye istemiyoruz. Kendi kararını kendisi verebilen bir ülke istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu alanda da çok önemli gelişmeler sağladık. Demokratik alanda, temel hak ve hürriyetler alanında, ekonomik alanda çok önemli gelişmeler sağladık. Bundan sonraki süreçte de bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'nin gelişmesine, büyümesine katkı sağlayabilecek ne varsa yerine getireceğiz" diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ VE ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI PROJESİ

"İstanbul'daki üçüncü köprü ve üçüncü hava limanı projelerinin Türkiye'ye kazandıracağı ekonomik katkılar ve dünyanın bu projelere bakışı nasıl?" sorusunu Elvan, şöyle yanıtladı:

"Birçok mega, büyük projeler gerçekleştirdik. Sadece Türkiye'de değil, dünyada ses getiren büyük projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Üçüncü köprü hızla yükseliyor. Aşağı yukarı köprü ayakları 200 metreye yaklaştı. Üçüncü köprümüzü de üçüncü hava limanımızı da Kanal İstanbulumuzu da bunların hepsini teker teker gerçekleştireceğiz. Ancak bunların gerçekleştirilmesinden rahatsız olan kesimler var. Bunlara karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımızın bize desteği sürdüğü müddetçe bunları da gerçekleştirmememiz için hiçbir neden yok. İnşallah Türkiye istikrar adası olmaya devam edecek. İstikrar adası olan bir Türkiye'yi, istikrarsızlık içinde olan bir adaya dönüştürmek isteyen kesimler olduğunu biliyoruz. Ama özetle şunu ifade edeyim; Türkiye istikrar adası olmaya, güven adası olmaya devam edecek. Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden elbette dışarıda bazı kesimlerin rahatsız olması son derece doğal ama biz mücadelemizi sürdürüyoruz, bu projelerimizi gerçekleştireceğiz."

İNTERNET DÜZENLEMESİ

Elvan, internet düzenlemesiyle ilgili eleştirilere yönelik soru üzerine ise getirilen düzenlemenin dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde olan düzenlemeler olduğunu, onlardan farklı olmadığını aktardı.

"Kişilik haklarının, bireysel hak ve hürriyetlerin korunmasını istiyoruz. Özel hayatın gizliliğinin korunmasını, güvence altına alınmasını istiyoruz. İnsanlarımızın mağduriyetinin önlenmesini istiyoruz. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesi yasa dışı bir dokümanın internet ortamında yayınlanmasına izin vermez, bunu engeller. Biz de bunu yasa çerçevesinde yapıyoruz. Yargıya açık yapıyoruz" diyen Elvan, şöyle devam etti:

"Burada diğer gelişmiş ülkelerden çok farklı bir uygulamamız söz konusu değil ama kişilik haklarının korunması açısından baktığımızda bugünkü mevcut yasamız ihtiyaca cevap vermiyor. Kişilik hakları çiğnenen bir vatandaşımız bir hafta, on gün kapı kapı dolaşıyor. Mahkeme kararı olsa bile bu tür erişimin engellenmesini sağlayamıyor. Yasa dışı görüntüyü düşünün. Bu görüntü eğer fiili hayatta suçsa internet ortamında da suç olmalı. Yaptığımız şey şu; eğer kişilik haklarının ihlali söz konusu ise o kişi bir hakaret, bir kaba söz, bir iftira söz konusu ise kendisinin kişilik hakkının ihlal edildiğini düşünüyorsa, doğrudan mahkemeye başvuracak. Mahkeme en geç 24 saat içerisinde duruşma yapmaksızın kararını verecek. Tamamıyla sivil inisiyatif olan yeni oluşturacağımız Erişim Sağlayıcılar Birliği de doğrudan mahkeme erişimin engellenmesine karar vermiş ise o erişimi engelleyecek. Burada internet sitesi kapatılmayacak. İnternet sitelerine yönelik herhangi bir yasak söz konusu değil. Sadece ve sadece mahkemenin vermiş olduğu o spesifik alana yönelik olarak eğer bir video kaseti veya herhangi bir görüntü ise sadece o kısmın engellenmesini sağlayacak."

ERİŞİM SAĞLAYICILARI BİRLİĞİ 4 SAAT İÇİNDE UYGULAYACAK

Kişilik haklarının ihlalinde mahkeme kararı neyse Erişim Sağlayıcılar Birliğinin de 4 saat içinde uygulamayı gerçekleştireceğine işaret eden Elvan, özel hayatın gizliliğine yönelik, kişinin ailesi, ikametgahına yönelik uygunsuz resim, video gibi hususların internet ortamına düşmesi halinde ise bu kez Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) ilgili şahsın başvuracağını söyledi.

Elvan, TİB'in kimlik bilgilerini doğrulattıktan sonra Erişim Sağlayıcılar Birliğine bu talebi göndereceğini ve 4 saat geçici olarak özel hayatın gizliliğine yönelik hususu engelleyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu arada o kişi doğrudan hemen mahkemeye başvuracak. Mahkeme de en geç 48 saat içinde kararını vermek zorunda. Eğer mahkeme 'erişimin engellenmesine devam' diyorsa Erişim Sağlayıcılar Birliği erişimi engellemeye devam edecek. Ama mahkeme 'erişimin engellenmesini kaldırın' diyorsa Erişim Sağlayıcılar Birliği erişimin engellenmesini ortadan kaldıracak. Eğer gerçekten gecikmesinde son derece sakınca bulunan bir husus varsa, kişinin eşinin uygunsuz görüntüleri veya kendisine ait bazı uygunsuz görüntüler, gecikmesinde sakınca olan bir durum söz konusu ise ve bu ciddi bir mağduriyet doğuracak ise -çünkü 4 saatlik bir süre internet ortamında oldukça geç- bu gibi durumlarda TİB başkanı erişimi engelleyecek. Ancak erişimin engellenmesi demek, yargıya kapalı olması anlamına geliyor. Herhangi bir vatandaşımız yargıya başvurması halinde 'erişimin engellenmesi kaldırılsın' şeklinde başvurması halinde ve mahkemenin bu yönde karar vermesi halinde, bu erişimin engellenmesi de kaldırılacak. Hangi gelişmiş ülkeye bakarsanız bakın, bu ülkelerde yasa dışı herhangi bir görüntünün, ses kaydının internet ortamına düşmesi halinde bunlar tamamıyla engelleniyor. 'Efendim fişleme yapılacak' yönünde bazı iddialar var. Bu da tamamıyla gerçek dışı iddialar. AB direktifinde belirtilen husus ne ise biz de o direktifi aynen aldık, tasarımıza koyduk."

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.