1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emin Kuru'dan milyonlarca denizciyi ilgilendiren dev proje
Emin Kuru'dan milyonlarca denizciyi ilgilendiren dev proje

Emin Kuru'dan milyonlarca denizciyi ilgilendiren dev proje

Denizcilik sektöründe uzun yıllar görev yapmakta olan Kaptan Emir Kılıç, MHP’den aday adayı olan Prof. Dr. Emin Kuru’ya bir milyon denizciyi ilgilendiren bir proje sundu.

A+A-

Denizcilik sektöründe uzun yıllar görev yapmakta olan Kaptan Emir Kılıç; “Denizcilerin sorunlarını dile getiren ve projelenmesinde büyük emeği olan Emin Kuru hocamızın 25.Dönemde MHP İstanbul 1. Bölge’den Aday gösterilmesi durumunda İstanbul’da denizcilik sektöründe çalışan 1 milyon seçmenin desteğini alacağı inancındayız." dedi.

DENİZCİLERİN SORUNLARI ve ÇÖZÜMLERİ İLE İLGİLİ 16 MADDELİK ŞÖYLE:

1- Birçok gelişmiş deniz ülkesinde var olan ve o limanı ziyaret eden denizcilerin temel ihtiyaç, sportif faaliyet ve sosyal merkez imkanları ile aklen, ruhen, bedenen sosyalleşme merkezleri olan ‘SEAMAN’S CLUB’ yapısının geliştirilip Türk ve Dünya denizcilerinin ve yakınlarının sürekli ziyaret edip kendisini özel hissedeceği ‘’denizevi’ oluşumu başta İstanbul, İzmir ve Mersin şehirlerinde hayata geçirilmek üzere faaliyete geçirilecektir. – Bu proje kapsamında ülkemizde var olan ‘’Öğretmenevi’’ ‘’Orduevi’’ konseptlerinin benzerinin ‘’denizevi’’ adı altında denizcilerimizin hizmetine sunulacaktır. ’’denizevi’’ oluşumu içinde, deniz çalışanı, eş ve çocukları, birinci derece akrabası ile girişte gemi adamı cüzdanını göstermek kaidesi ile her türlü yeme, içme, konaklama, sosyalleşme olanaklarını tıpkı orduevleri, öğretmenevleri imkan ve fiyatlandırmaları ile yararlanmaları sağlanacak.

2- Türk denizcilerine, tıpkı genel seçimlerden 90 gün önce havayolu ile yurtdışına çıkış yapan vatandaşlarımızın oy mağduriyetlerinin giderilmesini önlemek amacı ile havaalanlarına konulan oy sandıkları, Türk limanlarında da denizcilerimizin hizmetine sunulacak ve ülkemize denizyolu ile giriş/çıkış yapacak olan denizcilerimizin oy vermeleri sağlanacaktır.

3- Mevcut hükümet tarafından denizcilerimizin elinden alınan yıpranma payı hakkı, gerekli iyileştirme yapılarak Türk Gemi Adamları’nın hizmetine kesinlikle ve ivedilikle sunulacaktır

4- Denizcilerimizin, özellikle de zabitan sınıfının önündeki en büyük sorunlardan olan ‘’ehliyet farklılığı’’ durumu gerekli düzenleme ve liyakata göre giderilecek. Hakim Olan ‘’uzakyol’’ yeterliliğini kazanma hakkı mevcut durumdaki zorluk derecesinden uzaklaştırılıp ‘’teşvik’’ kapsamı altında daha az zorlukla ‘’uzakyol’’ yeterliliğine yükseltilebileceklerdir.

5- Denizcilerimizin ehliyet ve sertifika hak edişlerinin değerlendirmesini yapan ’’Gemi Adamları  Sınav Merkezi (GASM) “Yönetmelik ve Düzenlemesi’’ değiştirilip, soru havuzuna her okuldan eşit oranlı bölüştürme sistemi ile ortak kurul oluşturulup, tekelin önüne geçilecektir.

6- Boğazlarımızda, kamu ve özel limanlarımızda hizmet veren pilotaj ve römorkörlük hizmetlerindeki istihdamda düzenlemeye gidilerek, belli okul ve grupların ambargosu kırılacak, görevlendirilecek denizcilerimizin aldığı eğitimden ziyade, var olan yeterliliği ve çalışma süresi, yabancı dil bilgisi esas alınıp tekel ortadan kaldırılacaktır.

7- Kıyı Emniyeti Can kurtarma Genel Müdürlüğü personel alım ve şartları, yine aynı gerekçelerle değiştirilip, liyakat, ehliyet, referans ölçüt ve kapsamları dahilinde istihdam politikası izlenecektir

8- Denizcilik Liseleri ve Üniversitelerinde öğrenim gören denizcilerimizin, staj bulmakta yaşadıkları zorluk ortadan kaldırılacak. Bu kapsamda okulun bulunduğu şehre bağlı liman başkanlıklarında ya da öğrencilerimizin edineceği gemi adamı cüzdanı belgesinin sicil limanı doğrultusunda liman başkanlıları doğrudan sorumlu olacak ve isteyen öğrencilerimize liman başkanlıkları, stajını yapmak üzere şirketlere bilgi sunacak. Hiçbir öğrencimiz, hiçbir dönem staj yeri bulamama durumu ile karşılaşmayacaktır.

9 – Deniz çalışanlarının ücretlerini 3 kere üst üste 3 ay süre ile ödemeyen firma ve teşebbüslerin ticaret akitleri izlemeye alınacak, mağduriyet durumuna göre firma ve teşebbüsün akitleri durdurulacak.

10- Türk Gemi Adamı yeterlilik ve sertifikalarının uluslararası alanda tanınması ve dünyanın her denizcilik firmasında istihdam edilebilmesi için gerekli tedbir ve düzenlemeler yapılacaktır.

11- Bir üst ehliyeti hak etmek için istenilen deniz hizmeti süresi ilgili kuruluşun sunduğu minimum süre baz alınarak kısaltılacaktır.

12- Ordu yardımlaşma kurumu gibi, denizcilerimiz için de bir yardım sandığı kurulacak, armatörlerden yapılacak aylık kesintilerle birlikte emekli olan deniz personeline ayrı bir ek gelir imkanı sunulacaktır.

13- Yabancı bayraklı Gemilerde görev yapan, SGK kapsamına girmeyen gemi adamları, hem ayakta hem yatarak tedavilerinde özel hastanelerde geçerli olmak kaydıyla, çalışanların eş ve çocuklarını da kapsayacak şekilde, çalıştıkları firma tarafından özel sağlık sigortası kapsamına alınacaktır

14- Yurt dışında herhangi bir sebepten alıkonulan Türk ticaret gemi personellerinin sorunlarını çözmek için yurt dışı konsoloslukların daha aktif hale getirilmesi ve çözüm aşamasında geçen surede mevcut personel ihtiyaçlarının donatan firma kanalı ile eksiksiz giderilmesi

15- Denizcilik okullarında eksik olan denizci kökenli öğretmen açığının kapatılabilmesi için tecrübeli denizcilerin öğretmenlik yapabilmeleri ve tecrübelerini genç denizcilere aktarabilmeleri için gerekli teşvik ve düzenlemenin yapılması

16- Denizcilikte aracılık ve simsarlık adi altında faaliyet gösterip insanları dolandıran firmalarla ilgili gerekli yaptırımın uygulanması

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.