1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. En ölümcül köpekbalığı saldırılarının olduğu yerler
En ölümcül köpekbalığı saldırılarının olduğu yerler

En ölümcül köpekbalığı saldırılarının olduğu yerler

Köpekbalıkları filmlerin de etkisiyle insanların gözünde en korkunç canlılardan biri konumunda. Her yıl gerçekleşen köpekbalığı saldırıları bu korkunun daha artmasına neden oluyor.

A+A-

Köpekbalıkları filmlerin de etkisiyle insanların gözünde en korkunç canlılardan biri konumunda. Her yıl gerçekleşen köpekbalığı saldırıları bu korkunun daha artmasına neden oluyor. Ancak belirtmekte fayda var; insanların avladığı köpekbalığı sayısı, köpekbalığı saldırılarında yaşamını yitiren insanların sayısından çok daha fazla. Peki en ölümcül köpekbalığı saldırıları nerede oluyor?

New Smyrna Beach, Florida, ABD

New Smyrna Beach, Florida eyaletinin en popüler plajlarından biri. Bu yıl 238 köpekbalığı saldırısı gerçekleşti.

Ponce de Leon Inlet, Florida, ABD

Florida, köpekbalığı saldırılarının en yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri. Ponce de Leon Inlet bölgesi de bunlardan bir diğeri. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan köpekbalığı saldırılarında 23 kişi hayatını kaybetti.

Perth, Avustralya

Avustralya'nın Hint Okyanusu kıyısında yer alan kenti Perth, ülkenin en çok köpekbalığı saldırısına maruz kalan yeri. 10 aylık dönemde yaşanan köpekbalığı saldırılarında beş kişi hayatını kaybetti.

Second Beach, Güney Afrika Cumhuriyeti

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde köpekbalıklarının yoğun olarak görüldüğü bu bölgede geçtiğimiz yıllarda 6 kişi saldırılarda hayatını kaybetti.

Reunion Adası

Hint Okyanusu'nda Fransa yönetimindeki bu ada da köpekbalığı saldırılarının yoğun olarak yaşandığı bir yer. Hatta bu yoğun saldırılar nedeniyle yılın belli dönemleri denize girmek ve sörf yapmak para cezasıyla sonuçlanacak bir sürece neden oluyor. Özellikle Ekim aylarında bu yasak uygulanmakta.

Makena Beach, Hawaii, ABD

Pasifik Okyanusu'ndaki Hawaii adalarından Maui'de bulunan Makena Beach, köpekbalığı saldırılarının yoğun olduğu yerlerden bir diğeri. Bölgede, sahilden 20 metre fazla açılmak yasak.

Boa Viagem, Brezilya

Brezilya kıyıları da köpekbalığı saldırılarından nasibini alan yerlerden biri. Bölgede yılda ortalama 50 saldırı kaydedilmekte.

Şarm el Şeyh, Mısır

Mısır'ın Kızıldeniz'deki bu turistik yerleşimi de sık sık köpekbalığı saldırıyla gündeme geliyor. Dünyanın dalış için bu en güzel bölgesinin en büyük dezavantajı aynı zamanda köpekbalıklarının da yaşam alanı olması. Her yıl çok sayıda dalgıç, bu saldırılara maruz kalıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 22510 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.