1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Energy Efficiency & Vessel Performance" semineri bugün yapıldı
“Energy Efficiency & Vessel Performance" semineri bugün yapıldı

“Energy Efficiency & Vessel Performance" semineri bugün yapıldı

ABS Türkiye, “Energy Efficiency & Vessel Performance" seminerini Marriot Hotel Asia’da bugün gerçekleştirdi.

A+A-

Yurt dışından uzmanlarında katıldığı ve sektörün de yer aldığı, gemilerde enerji verimliliği, çevre emisyonları konularının ele alındığı seminere katılım yoğundu.

Seminerin açılış konuşmasını yapan ABS Türkiye Ülke Müdürü Seyfettin Tatlı “Enerji verimliliği ve tasarrufu konularına ABS Türkiye olarak daha önce de değindik. Fakat son gelişmeleri aktarmak ve tartışmaya açmak için bu semineri düzenledik. Klas kuruluşları olarak bu konuların odağında olmamıza rağmen her geçen gün yeni bir uygulamayla karşı karşıya kalabiliyoruz. Sürekli gelişen ve değişkenlik gösteren bir alan. Gemi sahiplerini, tersanecileri, tasarımcıları özellikle ilgilendiren konulara değineceğiz. ” dedi.

ABS’nin performans yönetimi alanında faaliyet gösteren OEP sınıfı uzmanlarından Dr.Christian Schack, Dr. Jan de Kat’ın sunumlarıyla gerçekleşen seminerde yakıt fiyatları, global ekonomi, düşük navlun fiyatlarının yatırım teşviğine engel olması, emisyonlar ve çevre gibi önemli konular masaya yatırıldı.

LNG’nin gemilerde alternatif bir yakıt olarak değerlendirildiği seminerde, LNG’nin dünyadaki çeşitli coğrafyalarında gösterdiği fiyat değişkenliği katılımcılara aktarıldı. Konteyner gemilerinde LNG yakıta önemli bir yönelim olduğunu belirten uzmanlar, LNG’nin çevre için de daha sağlıklı olduğunu vurguladı.

Uzmanlar gövde bakımı, pervane seçimi, temel yük gibi teknik etmenlerin düşük seyirde performans artırımına sağlayacağı katkıları da katılımcılara aktardı. Özellikle yük için doğru tip gemi seçimi , elde edilen verilerin yeterli şekilde değerlendirilip mürettebata aktarımı konuları dikkat çekti.

Çevre emisyonlarla ilgili uluslar arası sözleşmelerin de üzerinde durulduğu seminerde, gelecekte ne gibi yaptırımların oluşabileceği hakkında da ipuçları verdi. Bölgelere göre farklılık gösteren standartlara da değinildiği toplantıda, IMO’nun öncülüğünde tek bir yaptırım uygulanması üzerine görüş bildirildi.

foto-galeri-004.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.