1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Kanal İstanbul ihale aşamasında
Erdoğan: Kanal İstanbul ihale aşamasında

Erdoğan: Kanal İstanbul ihale aşamasında

Ankara Ticaret Odası (ATO) Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kanal İstanbul projesinde artık ihale aşamasına gelindi” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Ticaret Odası (ATO) Ödül Töreni'nde konuşma yaptı.

Erdoğan, "Turizmde dev projelerimizin ayağa kalktığı dönemdeyiz. Şimdi en önemlisi İşte Sağlık'ta Bilkent bitiyor. Bilkent'teki şehir hastanemiz şubat sonuna kadar bitecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizmde çılgın projelerle inşallah yola devam edeceğiz. Bütün o doğal kaynaklarımızı en güzel şekilde değerlendirme içerisinde olacağız. Atalarımız marifet iltifata tabidir demişler" diye konuştu.

Erdoğan, "İstanbul'da Kanal İstanbul projesi bitme noktasına geldi artık ihale aşamasında" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, başbakanlığı döneminde ‘çılgın proje’ olarak tanıttığı Kanal İstanbul’un etüt proje sözleşmesi eylül ayı başında imzalanmıştı.

Erdoğan konuyla ilgili ekim ayında yaptığı açıklamada ‘çılgın proje’nin temelinin yıl sonunda ya da 2018 başında atılacağını söylemişti.

‘Çılgın proje’de İstanbul Boğazı’na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere, yapım aşamasında çıkarılması beklenen 2.7 milyar mektreküp hafriyatla Marmara ve Karadeniz’deki çıkış noktalarına yapay adalar kurulacak.

KANAL GENİŞLİĞİ 600 METREYİ BULACAK

Karadeniz ile Marmara arasında yaklaşık 43 kilometre uzunluğunda olacak Kanal İstanbul, Küçükçekmece'de son bulacak. Ayrıca genişlik için çalışma yapılan kanalın gemi büyüklüğüne göre 500 veya 600 metreyi bulması planlanıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4022 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.