1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan Kefken Yaz Kampı'nın açılışını yaptı
Erdoğan Kefken Yaz Kampı'nın açılışını yaptı

Erdoğan Kefken Yaz Kampı'nın açılışını yaptı

Kefken Çevre Yaz Kampı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

A+A-


Beyoğlu Belediyesi’nin 7 yıl önce Orman Bakanlığı’ndan devraldığı Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı Kefken sahilindeki tesislerinde yeniden düzenleme yaparak öğrencilere yönelik sürdürdüğü Kefken Çevre Yaz Kampı, bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Emine Erdoğan yaptığı konuşmada, bugünkü çocukların şanslı olduğunu ve bu fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, çocukluk döneminde ısıtılamayan sınıflarda eğitim görüldüğünü, birçok kişinin okula gidip gelmek için önlük ve ayakkabı bile alamadığını söyledi.

Her yıl ortalama 5 bin öğrencinin dönüşümlü olarak kamp yaptığı, çeşitli etkinliklere katıldığı Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre Yaz Kampı’nın açılışına Emine Erdoğan’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.

Yaşları 14 ile 18 arasında değişen ve İstanbul’un yanı sıra yurdun diğer illerinden gelen öğrencilerin kaldığı kampı gezen Emine Erdoğan, öğrencilerle sohbet edip, nereden geldiklerini sordu. Emine Erdoğan daha sonra öğrencilerin halk türküleri, folklor ve tiyatro etkinliklerini izledi. Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada, bu kamptan bugüne kadar 26 bin 500 çocuğun yararlandığını, yurdun birçok bölgesinden gelen çocukların burada birbirleriyle kaynaşıp tanıştığını, bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini söyledi. Bu kampa çeşitli ülkelerden 804 öğrencinin geldiğini bilgisini de verdi. Emine Erdoğan, geçen yıllar içerisinde çocuklara yönelik imkanların ve sosyal aktivitelerin arttığına dikkat çekti. Kendi çocukluğunda ısıtılamayan sınıflarda eğitim görüldüğünü, birçok öğrencinin okula gelmek için önlük ve ayakkabı alamadağını belirten Emine Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler çok zor şartlarda eğitimimizi tamamladık. Kalem silgi almak, okula gidip gelmek için önlük ayakkabı almak birçoğumuz için imkansızdı. Silgi bulmak imkansızdı. Ekmeğin içini silgi olarak kullanırdık. İşte bizim yaşadığımız o zorlukları yaşamamanız için büyükleriniz büyük fedakarlıklarda bulunarak, geleceğe en donanımlı şekilde yetişmeniz konusunda tüm imkanları seferber ediyor. Sizler çok büyük bir ülkenin çocuklarısınız. Çok büyük bir ülkenin gençlerisiniz. Sizler için tüm imkanlar sunuluyor. Ancak eğitim altyapısı ne kadar yeterli olursa olsun, sizler kendinize güvenmezseniz başarılı olamazsınız. Başarı için sadece ders çalışmak, sınavlara hazırlanmak, sınavlarda başarılı olmak yetmiyor.”

Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.