1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Rusya bunu ispatlamaya mecburdur
Erdoğan: Rusya bunu ispatlamaya mecburdur

Erdoğan: Rusya bunu ispatlamaya mecburdur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin DEAŞ'tan petrol aldığını belgelerle Rusya ispat etmeye mecburdur, aksi takdirde iftiradır" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik iddiaları hakkında da açıklama yaptı.

Rusya'nın "Türkiye DEAŞ'la petrol ticareti yapıyor" iddası hakkında "Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aldığı yerler bellidir. Ailemi bu işe karıştırmak ahlaki değil" diye Erdoğan, "Hem Rus pasaportu sahibi hem de Suriyeli olan kişi bu işin en büyük tüccarıdır. DEAŞ'tan petrolü alıp Esed'e satıyor. Pek çok ülke Suriye'de sebepler yerine sonuçlara odaklanıyor ve buna göre harekat planları yapıyor. Bizim derdimiz Suriye halkının güvenli bir gelecek kurmalarına yardımcı olmak. Suriye konusunda görüş farklılığı olan ülkelere bir husumetimiz yok" diye konuştu.

Rusya Suriye'de ne arıyor?

"Rusya Suriye'de ne arıyor?" diye soran Erdoğan, şunları söyledi: "380 bin insanı öldüren katil Esed'in davetine icabet etmek mecburiyetinde değilsiniz. Esed'in şu anda Suriye'de yüzde 14'lük bir hakimiyeti var. Suriyelileri temsil eden Esed değil, ılımlı muhalefettir. DEAŞ rejimden beslenmektedir. Rejim ömrünü DEAŞ'la sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin DEAŞ'tan petrol aldığını belgelerle Rusya ispat etmeye mecburdur, aksi takdirde iftiradır. Kesilen kol yerine gelmez, ama kesilen sakal daha gür olarak çıkar. Bu ülke aç kalır, açıkta kalır ama asla istiklalinden vazgeçmez. Biz ilişkilerimizi kin ve nefret üzerine değil, insani ve diplomatik zemin üzerine kuruyoruz.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.