1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan AB'ye sığınmacı krizi tepkisi
Erdoğan'dan AB'ye sığınmacı krizi tepkisi

Erdoğan'dan AB'ye sığınmacı krizi tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteci kriziyle alakalı, "Dün dışarıdan izleyen AB şimdi bağırıyor. Bize gelmesinler diyor. Peki Türkiye ne yapacak?" dedi.

A+A-

Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan mülteci krizine değindi.

Uluslararası toplumu mülteciler konusunda eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Sığınmacı krizi bölgesel görünsede küresel bir sorundur. Dün dışarıdan izleyen AB şimdi bağırıyor. Bize gelmesinler diyor. Peki Türkiye ne yapacak?"

İran ve Rusya'ya sert tepki


Erdoğan, Şili, Peru ve Ekvador'u kapsayan Güney Amerika turunun ilk durağında İran ve Rusya'yı sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan iki ülkeyi, Suriye'deki iç savaşta rejimle hareket etmekle suçladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Güney Amerika seyahatinin ilk durağı Şili'de İran ve Rusya'yı Suriye politikaları nedeniyle hedef aldı. İki ülkeyi Suriye'deki iç savaşta rejimle birlikte hareket etmekle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi yanında bir de Rusya ve iran var. Bunu birlikte yapıyorlar. Bu insanları birlikte öldürüyorlar" dedi.

ViraHaber.com 

Bu haber toplam 1613 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.