1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. EuroVIP Projesi tanıtımı 20 Mart
EuroVIP Projesi tanıtımı 20 Mart

EuroVIP Projesi tanıtımı 20 Mart

20 Mart 2013 günü Europort Fuarı ve Gemi Sanayicileri Derneği işbirliği ile düzenlenecek ve proje koordinatörü Strathclyde Universitesi tarafından sunulacak EuroVIP Projesi Tanıtımı gerçekleştiriliyor.

A+A-

Denizcilik Sektörünü derinden etkileyen, istihdam, üretim, büyüme denklemini bozan ekonomik krizin etkilerinin hissedilmeye devam edildiği piyasa koşullarında, gerek bu olumsuz havayı ortadan kaldırmak gerekse benzer krizlerin sektörümüz üzerindeki olası olumsuz etkilerini önlemek adına Uluslar arası işbirliği kaçınılmaz hale geliyor.

Bu işbirliği yaklaşımının somut tezahürü olan EuroVIP Projesi , Avrupa Denizcilik Sektörü KOBİ'lerine teknoloji ve bilgi alışverişi faaliyetlerinde sanal ortaklık ve işbirliği ortamı sağlayan uygulamalı bir proje olmakla beraber AB 7. Çerçeve Programı'na tabi olan EuroVIP proje ortağı derneğin İMEAK GESAD (Gemi Sanayicileri Derneği) hem üyelerin hem de ülkenin KOBİ firmaları ve araştırma kuruluşları, platforma katılım sağlamaya devam ediyor.

EuroVIP, sektörel gelişmeler ve yenilikçi teknolojilerden yararlanma adına Avrupa Denizcili Sektörünün liderleri, KOBİ'ler ve Ar-Ge kuruluşları arasında yeni işbirlikleri ve ortaklıklar oluşturmayı hedefliyor.

Proje tarafından yararlanıcı kitleye sunulacak internet erişimli bir Platform altyapısı sağlanarak gelişmiş bilgi-iletişim sistem ve araçları sunuluyor. VIP adı verilen Platform veya Internet Portalı, KOBİ ve Ar-Ge kuruluşlarına gelişmiş bilgi veritabanında çoklu sonuçları görüntüleme, karşılaştırma ve çeşitli formlarda işbirliği imkanlarıda sunuyor.

Avrupa denizcilik KOBI'lerinin sürdürülebilir rekabetçi konumunun gelişmesinde önemli rol oynamakta olan EuroVIP projesi ile günümüz internet ve bilgi-iletişim teknolojisi artık KOBİ'lerin iş faaliyetlerini ilk defa sanal ortama taşınmış ve yeni bir oluşum başlatmıştır. Bu ilk oluşumda ülke firma ve Ar-Ge kuruluşlarının yer alması önemini taşıyor.

The Foyer Conference Hall

Seminer

15:00 – 15:15 Introduction
15:15 – 16:00 European maritime collaboration through exchange of service, technology and information
16:00 – 16:20 Coffee break
16:20 – 17:00 Enhancing collaboration with European Maritime Collaboration Portal
17:00 – 17:30 Discussion

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.