1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Evyapport’tan Suriyeli öğrencilere yardım TIR’ı
Evyapport’tan Suriyeli öğrencilere yardım TIR’ı

Evyapport’tan Suriyeli öğrencilere yardım TIR’ı

Evyapport Limanı sponsorluğunda Körfez Kaymakamlığı, Körfez Hedise Evyap İlkokulu ve Derince Bekir Sıtkı Özel Ortaokulu tarafından, Suriye Çobanbey Bölgesinde bulunan Şehit Musa Özalkan Kültür Evi’ne yardım TIR’ı gönderildi

A+A-

Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen Musa Özalkan’ın, Suriye’de isminin verildiği kültür evine Evyapport Limanı’nda katkılarıyla Körfez Kaymakamlığı, Körfez Hedise Evyap İlkokulu ve Derince Bekir Sıtkı Özel Ortaokulu tarafından bir TIR dolusu gıda ve temel ihtiyaç malzemesi yardımı gönderildi.

Körfez’de bulunan Hedise Evyap İlkokulu bahçesinde TIR’a yüklenen yardımlar düzenlenen törenle yola çıkarken törene, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez İlçe Müftüsü Sabri Bağcı, Evyap  Liman Genel Müdürü Ali Keskin, Evyap destek hizmetleri müdürü Sedat Topuz, Körfez Hedise Evyap İlkokulu müdürü Ufuk Işık Şanal, Derince Bekir Sıtkı Özel Ortaokulu müdürü Oruç Sulusaray ve toplanan malzemelerin taşınmasına yardım eden öğrenciler ile veliler katıldı.

‘KARDEŞ OKUL SEÇTİK’

Programda ilk olarak konuşan Körfez Hedise Evyap İlkokulu Müdürü Ufuk Işık Şanal, “Biz bir işe başladık, kardeş okul olarak Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen Musa Özalkan’ın vasiyeti gözümün önüne geldi. Bu yüzden kardeş okul olarak seçtik. Proje yazıp kaymakam beye teslim ettik. Kaymakam beyin desteğin desteğini yanımızda hep hissettik. Derince’de okul müdürüme sundum kendisi de Derince ayağını yürüttü” dedi.

‘YANIMIZDA OLDULAR’

Sözlerini sürdüren Hedise Evyap İlkokulu Müdürü Ufuk Işık Şanal, “Bu herkesin katılımı ile yapıldı.  Biz büyük bir milletiz. Bölgede durum ortadadır. TIR’ımız akşamüstü Kilis’e yola çıkmış olacak bizde yarın bölgeye çıkacağız. Evyapport’a da çok teşekkür ediyoruz. Sadece bu konuda değil okulumuzun her konuda yanında oldular. Eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘BİRÇOK KİŞİ YARDIMCI OLDU’

Daha sonrasında söz alan Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can: ”Fırat Kalkanı Harekatında şehit düşen Musa Özalkan’ın vasiyetine istinaden orada yapılan kültür merkezine yardım yapmak istediniz. Bu projeye hayırseverler, okul aile birliği ve Evyap Port’ta görev alan arkadaşlarımız ve birçok kişi bizlere yardımcı oldu” sözlerini kullandı.

‘MİLLİ GÖREVİMİZ’

“Türkiye Cumhuriyeti kural olarak bu bölgede düşenin ayağa kaldırılmasında, başı derde girenin sorunlarının çözülmesinde yardımcı görev alıyor” diyen Can, “Ülkemiz diğer ülke vatandaşlarının sıkıntılarının giderilmesinde hayır işlerini ve milli vazifeleri yerine getiren bir fonksiyon görüyor. Bugün de böyle milli görevimizi yerine getiriyoruz. Bu güzel işi yapan herkese burada teşekkür etmek istiyorum” dedi.

evyaport.jpg

evyaport1.jpg

evyaport-tan-yardim-tir.jpg

evyaport-tan-yardim-tir1.jpg

evyaport-tan-yardim-tir2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6811 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.