1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Expo üç il tarafından düzenlensin
Expo üç il tarafından düzenlensin

Expo üç il tarafından düzenlensin

EXPO 2020 için bölge kentlerinin işbirliği yapmasını öneren MÜSİAD İzmir Başkanı Abdurrahman Çabuk, Ulaştırma Bakanı ile ulaşım zirvesine katılacaklarını açıkladı.

A+A-

EXPO 2020 için bölge kentlerinin işbirliği yapmasını öneren MÜSİAD İzmir Başkanı Abdurrahman Çabuk, Ulaştırma Bakanı ile ulaşım zirvesine katılacaklarını açıkladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, İzmir'in EXPO 2020'yi Aydın ve Manisa ile birlikte düzenlemesini önerdi. Çabuk, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bir araya gelerek İzmir'in ulaşımla ilgili taleplerini ileteceklerini de açıkladı.
MÜSİAD Başkanı Çabuk, Yönetim Kurulu üyeleri Ümit Ülkü, Vehbi Akyar, Erhan Ünver, Ünal Özturkut ve Genel Sekreter Özcan Yetişenoğlu, Yeni Asır Yazı İşleri Müdürü Nevzat Dönmez'i ziyaret etti. Heyet, MÜSİAD'ın çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Bölgesel Destek
EXPO 2020 adaylığının İzmir'e moral ve heyecan kazandıracak bir proje olacağını dile getiren Başkan Çabuk, EXPO'nun getireceği heyecanın bölgeyi de etkilemesi için Manisa ve Aydın illerinin sürece katılması gerektiğini savundu.

Çabuk, "İzmir'in EXPO adaylığını destekliyoruz. Ancak proje bölgesel ve yaygın hale getirilirse başarı oranı artar. EXPO pastasından İzmir ile beraber en çok Manisa ve Aydın pay alacak. Bu açıdan EXPO'yu birlikte yapmalıyız" dedi.

MÜSİAD'ın Genel İdare Kurulu toplantısının 4-5 Mart tarihlerinde Mersin'de yapılacağını, toplantıda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bir araya geleceklerini açıklayan Abdurrahman Çabuk, toplantıda İzmir'in ulaşımla ilgili taleplerini Bakan Yıldırım'a ileteceklerini vurguladı. İzmir'in otoyol ile İstanbul'a, otoyol ve hızlı tren ile de Ankara'ya bağlanacağını hatırlatan Çabuk, "İzmir çok önemli bir bölgede. İki büyük kente ulaşımın hızlanması bizim için büyük fırsat yaratacak. Geçtiğimiz hafta sonu temeli atılan İzmir-İstanbul Otoyolu'nun zamanında bitirileceğine inanıyorum. Mendirek ihalesi bu ay yapılacak olan Çandarlı Limanı bölgemize güç katacak. Bu projeler için Bakan Yıldırım'a teşekkürlerimizi ileteceğiz" diye konuştu.

Başkan Çabuk, şunları söyledi: "İzmir Limanı'nın dip taramasının yapılması, otoyol ve demiryolu ağı yapımının hızlandırılması, İzmir Çevre Yolu'nun kentin bazı noktalarındaki bağlantılarının sağlıklı hale getirilmesi konularını da Bakan Yıldırım'a sunacağız."

MÜSİAD'ın İzmir ile ilgili projeler üreteceğinin altını çizen Çabuk, kent geliştikçe ülkenin, ülke geliştikçe de kentin ileri gideceğine inandıklarını vurguladı. Çabuk, bu nedenle doğru bildiklerini, doğru şekilde yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Çabuk: Demokrasimizle örnek bir ülkeyiz
Eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatından büyük üzüntü duyduklarını dile getiren MÜSİAD İzmir Başkanı Çabuk, Türkiye'nin büyük bir bilimadamı ve devlet adamını kaybettiğine işaret etti.

Türkiye'de demokrasi sürecinin ilerlediğini aktaran Çabuk, 28 Şubat sürecinde kesintiye uğratılmaya çalışılan halk iradesinin ve demokrasinin bugün daha da gelişerek devam ettiğini kaydetti. Bugün Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan halk ayaklanmalarının demokrasi ile sonuçlanmasını dilediklerini belirten Çabuk, Türkiye'nin demokrasisi ile bu ülkelere model olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni Asır

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.