1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Expomaritt Exposhipping İstanbul Sürdürülebilirliği Destekliyor
Expomaritt Exposhipping İstanbul Sürdürülebilirliği Destekliyor

Expomaritt Exposhipping İstanbul Sürdürülebilirliği Destekliyor

Türkiye'nin tek gemi inşa yan sanayi sektör buluşması Expomaritt Exposhipping İstanbul - 17. Uluslararası Denizcilik Fuarı İMEAK Deniz Ticaret Odası adına 11-14 Ekim 2023'te İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleniyor.

A+A-

Expomaritt Exposhipping İstanbul ekibi sürdürülebilirliğe öncelik verme konusunda kararlı. Fuar ekibi, denizcilik sektöründe farkındalığı artırmayı ve çevre dostu uygulamaları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Sürdürülebilirliği önemseyen fuar; geri dönüşümü öncelik almak, enerji tasarruflu aydınlatmayı desteklemek, toplu taşımayı teşvik etmek ve kağıt tüketimini azaltmak gibi somut adımlar atıyor. Bu eylemlerle Expomaritt Exposhipping İstanbul karbon ayak izini azaltırken, sektör için olumlu bir örnek oluşturmayı da hedefliyor. Atığı azaltmak amacıyla, katılımcı ve ziyaretçilerin etkinliğin sonunda yaka iplerini, fuar alanındaki geri dönüşüm alanına bırakması teşvik ediliyor. Aynı zamanda fuar boyunca enerji tasarruflu LED aydınlatma kullanılarak daha yeşil bir geleceğe giden yol aydınlatılıyor.

 “Katılımcılar ve konferans konuşmacıları adına TURMEPA'ya (Türkiye Deniz Çevresini Koruma Derneği) bağışta bulunarak hem çevrenin korunmasına olan bağlılığımızı yansıtmayı hem de sürdürülebilir girişimlerde yer almaya teşvikte bulunmayı amaçlıyoruz” şeklinde açıklama yapan Fuar Müdürü Semih Etyemez, ortak bir çevre koruma hedefi doğrultusunda sektör dernekleriyle bir araya gelmeyi önemsediklerini belirtiyor.

Fuar kapsamında sürdürülebilirliğe odaklanan özel olarak tasarlanmış bir konferans programı da yer alıyor. Kurumsal İlişkiler ve Konferans Müdür Aynur Turan “Sektörel farkındalık ve bilgi birikimine katkıda bulunmak istiyoruz. Expomaritt Exposhipping Konferansı, 'Sürdürülebilir Endüstri' başta olmak üzere dört ana temayı ele alıyor. 'Sürdürülebilir Endüstri' programı, sürdürülebilirliğe adanmış seminerler ve paneller içeriyor. Sektör uzmanları bu paneller sırasında görüşlerini paylaşacak. Bu tartışmaları daha erişilebilir kılmak ve daha geniş ölçekte farkındalık yaratmak için fuarımızın sosyal medya hesaplarında, web sitesinde ve iletişimlerimizde yayınlamayı da planlıyoruz” dedi.

Fuar kapsamında önem verilen bir diğer konu ise sektörün genç yetenekleri. Öğrencileri denizcilik sektöründeki kariyer fırsatlarıyla buluşturmak için Career Hub (Kariyer Merkezi) isminde bir platform kuruldu. Nitelikli yetenek arayan şirketler, potansiyel adaylara görünür olmak için standlarında Career Hub ikonunu kullanabiliyor.

Expomaritt Exposhipping İstanbul fuar ekibi, fuar öncesi dönemde Riva’da bir Kıyı Temizleme Günü de düzenlemişti. Riva sahil şeridi boyunca düzenlenen etkinlikte ekip üyeleri kıyı şeridinden plastik atık ve çöplerin temizlenmesi için kollarını sıvamıştı.  

Vira Haber

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.